Germania vrea să scape de ucrainenii care nu muncesc. Opoziția, criticată: Astfel de cereri sunt o rușine

Germania vrea să scape de ucrainenii care nu muncesc. Opoziția, criticată: Astfel de cereri sunt o rușine Migranți. Sursa foto: Arhiva EVZ

Germania s-a cam săturat de refugiații ucraineni care nu doresc să muncească. Opoziția a cerut, de asemenea, tăierea indemnizației de șomaj. Este șitut faptul că în Germania se află un număr mare de refugiații care au fugit de război, mai ales femei și copii.

Germania vrea să scape de ucrainenii care nu muncesc

Propunerea a venit din partea lui Alexander Dobrindt, președintele partidului de opoziție bavarez Uniunea Socială Creștină (CSU) din Bundestagul german. Acesta a cerut expulzarea tuturor refugiaților ucraineni șomeri din Germania.

Dobrindt a declarat că ar trebui să se aplice principiul: ori la muncă, ori plecați la voi acasă

„După mai bine de doi ani de la izbucnirea războiului, ar trebui să fie aplicat principiul: obțineți un loc de muncă în Germania sau întoarceți-vă în zonele sigure din vestul Ucrainei”, a declarat Alexander Dobrindt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Opziția consideră că mulți se bazează pe ajutoarele sociale, iar acest lucru ar trebui să înceteze deoarece nu este corect față de cetățenii germani.

„Avem nevoie de angajamente mai puternice de cooperare pentru solicitanții de azil atunci când vine vorba de angajare. Ar trebui să existe o ofertă de muncă, iar aceasta ar trebui să facă parte din serviciul de integrare”, a explicat Alexander Dobrindt.

Germania vrea să scape de ucrainenii care nu muncesc. Sursa foto: nuoveradici.

Opoziția, criticată: Astfel de cereri sunt o rușine

Alexander Dobrindt a fost aspru criticat de către Dirk Wiese, reprezentantul coaliției guvernamentale din Germania.

Dirk Wiese a declarat că „ar trebui să se rușineze de astfel de cereri și să înlăture litera „C” din numele său, care înseamnă „creștin”, pentru o dată pentru totdeauna”.

Dirk Wiese a ținut să mai sublinieze faptul că această cerere nu este normală atâta timp cât „Putin continuă să bombardeze ținte în toată Ucraina. Acum Dobrindt dorește să trimită înapoi femei și copii care s-ar putea să-și fi pierdut deja părinții pe front”.

Mai mult, Omid Nouripour, liderul Partidului Verzilor, care face parte și din coaliția guvernamentală, a criticat propunerea lui Dobrindt.

„Cei care afirmă că ucrainenii vin la noi pentru asistență socială nu recunosc oroarea războiului lui Putin”, relatează pravda.com.ua.