Germania, stat eșuat. Poliția nu-i poate apăra pe cetățeni de islamici

Germania. Sursa foto: Pixabay

Germania, stat eșuat. Șefa poliției din Berlin îi sfătuiește pe evrei și pe homosexuali să fie prudenți în „anumite cartiere”, mai ales cele cu majoritate arabă.

Terorism, antisemitism și homofobie în Germania

„Există anumite cartiere în care trăiesc o majoritate de persoane de origine arabă care au și simpatie și pentru grupările teroriste”, a spus Barbara Slowik într-un interviu acordat unui cotidian regional.

O mică frază care riscă să creeze controverse dincolo de Rin. Șefa poliției din Berlin, Barbara Slowik, i-a sfătuit pe evrei și pe homosexuali să fie prudenți în „anumite cartiere” ale capitalei germane, a declarat ea într-un interviu pentru ziarul „Berliner Zeitung”.

La întrebarea „există zone interzise (în Berlin)?”, Barbara Slowik a spus: „Fundamental, nu. Cu toate acestea, există zone, și trebuie să fim sinceri în acest moment, în care i-aș sfătui pe cei care poartă o kipă sau sunt deschis gay sau lesbiene să fie mai prudenți.

În multe metropole, este indicat să fii vigilent în anumite locuri publice pentru a te proteja de orice infracțiune”.

„Simpatie pentru grupările teroriste” și „antisemitism exprimat deschis”

„Cine reprezintă un pericol pentru evrei?”, o întreabă apoi „Berliner Zeitung”.

„Nu voi defăima niciun grup de persoane aici. Din păcate, există anumite cartiere în care locuiesc o majoritate de persoane de origine arabă care au simpatie pentru grupările teroriste.

islamism / Foto: © Pascal Deloche | Dreamstime.com

Antisemitismul deschis este exprimat acolo împotriva oamenilor de credință și origine evreiască”, răspunde Barbara Slowik.

Tot mai multe acte antisemite în Germania

Ea a confirmat că, din 7 octombrie 2023, de la masacrul terorist al palestinienilor din Hamas asupra Israelului, au fost deschise peste 6.200 de investigații pentru antisemitism.

Multe dintre ele se referă la mesaje de ură scrise pe rețelele de socializare, dar și la acte de vandalism sau acte de rebeliune în timpul arestărilor efectuate în timpul demonstrațiilor pro-Palestina.

„Din fericire, delictele violente împotriva poporului evreu sunt rare, chiar dacă fiecare este, fără îndoială, un delict prea mult”, a nuanțat ea.

În februarie, atacul asupra unui student evreu, bătut de un student pro-palestinian, a provocat emoție la Berlin. La scurt timp după atacul din 7 octombrie, o sinagogă din Berlin a fost atacată cu un cocktail molotov.

(Autor: Steve Tenré, Le Figaro; Traducere: Gabriela Sîrbu, RADOR RADIO ROMÂNIA)