Germania se întoarce în întuneric! Pe migranți „îi putem împușca sau gaza”
- Tudor Borcea
- 28 septembrie 2020, 23:05
O echipă de televiziune germană a înregistrat, în februarie, declarațiile fostului purtător de cuvânt al partidului Alternativa pentru Germania (AfD)
Acesta a propus, nici mai mult nici mai puțin, decât „împușcarea” sau „gazarea” refugiaților. Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a anunțat, luni, demiterea unui cadru al său, un fost purtător de cuvânt la Bundestag.
Biroul executiv al Alternativei pentru Germania în camera inferioară a Parlamentului german a decis, luni, cu unanimitate, demiterea lui Christian Luth.
Versiunea online a ziarului Zeit din Germania susținea că Lüth a vorbit despre „împușcarea” și „gazarea” migranților în februarie anul trecut, în timp ce se întâlnea cu o femeie influencer într-un bar din Berlin. Comentariile au fost e difuzate într-un documentar tv de către gigantul media german ProSieben.
„Comentariile atribuite lui Christian Lüth sunt total inacceptabile și incompatibile cu obiectivele și politicile ale AfD”, a declarat co-liderul grupului parlamentar al AfD, Alexander Gauland, scrie Deutsche Welle.
În timpul conversației, Christian Lüth a susținut „sosirea și mai multor refugiați”, pentru că, potrivit acestuia, „cu cât situația din Germania este mai gravă, cu atât este mai bună pentru AfD”.
Christian Lüth a adăugat, în cadrul acestei conversații înregistrată de ProSieben: „Putem apoi să-i împușcăm pe toți. Nu este nici o problemă. Sau să-i gazăm, cum doriți, nu-mi pasă”.
Emisiunea, difuzată luni, nu citează numele lui Christian Lüth, dar mai multe media l-au recunoscut și AfD însăși a decis să-l sancționeze.
Christian Lüth, în vârstă de 44 de ani, fusese deja suspendat în aprilie de către partid după ce a revendicat originile „ariene” și s-a definit drept „fascist”. Lucrase pentru AfD din 2013 și ocupase funcția de purtător de cuvânt al grupului parlamentar de când partidul a intrat în camera națională a deputaților în 2017.
Aceast scandal intervine într-un moment în care AfD, principalul partid de opoziție din camera deputaților germani, a fost zdruncinat de luni de zile de rivalități și reglări de conturi între aripa sa mai moderată și aripa sa radicală, aproapiată de mișcările neonaziste.
Acesta din urmă, care exercită o influență tot mai mare, militează în special pentru sfârșitul culturii pocăinței față de crimele comise de regimul nazist între 1933 și 1945.
Poliția a decis recent să o plaseze sub supraveghere din cauza amenințării care o poate constitui pentru statul democrat german.