Germania schimbă macazul: „Nicio distribuire dacă numărul migranţilor creşte”

Acordul de la Malta privind redistribuirea migranţilor care debarcă în Italia, Malta sau Spania, riscă să fie făcut praf.

Germania este prima care se dezice. Da. Germania Angelei Merkel, se înţelege, nu? "Trebuie să ne protejăm pentru a preveni factorul de atracţie. Am spus că, dacă această soluţie este abuzată şi sute de solicitanţi de azil se transformă în mii şi zeci de mii, atunci pot anunţa mâine că mecanismul de urgenţă se sfârşeşte".

Cel ce a făcut declaraţia publică este ministrul de Interne german Horst Seehofer

La sosirea la Consiliul de Afaceri Interne din Luxemburg, a recunoscut imediat fragilitatea acordului de la Malta. "Încă de la început era clar că nu vor fi decizii imediate", privind migranţii şi redistribuirea lor, a adăugat el. "Doar un schimb de păreri şi un test pentru a vedea ce sprijin are acordul", a mai precizat ministrul potrivit Libero Quotidiano.

„Cu siguranță nu este bine pentru țara noastră. Guvernul care s-a exultat asupra acestui acord privind imigranții şi care se auto-celebrează pentru succesul unei linii moi,  riscă acum să rămână cu o cantitate de migranți pe care nimeni din Europa nu va dori să şi-o asume”.

E prea târziu

- Cine şi-a deschis prima graniţele sutelor de mii de năvălitori de diferite ţări, care astăzi creează necazuri din ce în ce mai grave, având în vedere că problema migranţilor nu este practic doar una economică?

- Cine a promovat o politică europeană comună de azil prin reapartizarea migrației necontrolate în Europa?

Oare nu Germania? Pentru că acolo sunt majoritatea ONG-urilor care, dotate cu nave, "salvează" migranţi din Mediterana debarcându-i "umanitar" pe coastele Italiei?

Cert este că la întâlnirea miniștrilor europeni de Interne, desfășurată la Luxemburg, nu au existat informații concrete în legătură cu cine ar fi dispus să preia migranții din Italia în țara sa. Nu s-a înghesuit nimeni, ca dovadă că Finlanda refuză să accepte un sistem bazat pe cote fixe, la fel Luxemburgul şi Austria. Iar Bulgaria, Cipru și Grecia s-au plâns că alianța încheiată la Malta  dorește să se îngrijească numai de migranții salvați între Libia și Italia, nu și de cei interceptați în estul Mediteranei.