Hegemonul Uniunii Europene, Germania, s-a săturat până peste cap de politicile nașionaliste ale lui Viktor Orbán. Și cum premierul maghiar se dovedește "greu de ucis" din punct de vedere politic, germanii sunt gata să pornească mașina de propagandă.
„Germania declară "război" Ungariei! Totul a început de la declarația directorul general al Deutsche Welle, Peter Limbourg. Acesta a anunțat săptămâna trecută că postul public german va începe să creeze conținut pentru maghiari.
Motivul invocat? „Pluralitatea mass-mediei în Ungaria este în pericol, iar presa independentă și critică este sub presiune”. Cu alte cuvinte, Deutsche Welle îți asumă, cu banii contribuabililor germani, să acă propagandă împotriva lui Orban.
Ce ne pregătesc bancherii? Euro nu poate supraviețui fără un „stat unic”!
Cum era de așteptat, guvernul maghiar a primit cu răceală anunțul recent radiodifuzorului public german . Secretarul de stat pentru comunicare și relații internaționale suspectează motivații politice și un anumit imperialism cultural german.
Germania declară "război" Ungariei!
De altfel, nu e prima oară când posturile publice germane iau atitudine, destul de grosolan, împotriva conducerii Ungariei. Site-ul maghiar Hungary Today amintește de cazul comicului Oliver Welke de pe ZDF care l-a comparat pe primul-ministru Orbán cu Hannibal Lecter. Mai mult, acelașș personaj l-a numit deschis „idiot” pe premier și a propus să se înființeze o UE „fără maghiarii și polonezii stupizi”.
Germania declară "război" Ungariei! O Europă Liberă pentru partenerii maghiari
„Ce fel de conținut va produce Deutsche Welle în limba maghiară? Programe despre istoria europeană a secolului XX, poate? Nu. O privire înapoi spre era colonialismului din Africa? Nu. Profiluri ale lui Marx, Engels și ale altor agitatori germani moderni? ” a notat, Zoltan Kovács, secretarul de stat pentru comunicare și relații internaționale al guvernului maghiar pe un portal guvernamental.
Erdogan a pus ochii pe Moldova? Acțiunile care arată intențiile venite din Turcia
Kovács insistă, de asemenea, că în Ungaria, condițiile mass-media și de presă sunt modelate de piață. „Poate că nu întâmplător„ poveștile reale ”pe care Deustche Welle încearcă să le ofere pe subiecte precum LGBTQ sau alte drepturi ale minorităților nu apar în Ungaria în măsura în care dorește televiziunea publică germană”, a scris Kovács, potrivit Hungary Today.
În timpul Războiului Rece, Statele Unite au finanțat posturi de radio în limba națiunilor din Estul Europei. Situația este, însă, diferită astăzi/ În vreme ce SUA și Uniunea Sovietică, NATO și Pactul de la Varșovia, erau adversari pe față, Germania și Ungaria sunt țări partenere atât în UE, cât și în NATO.