"Atacul terorist de la Nisa, comis în chiar data de 14 iulie 2016, a transformat această zi-simbol pentru naţiunea franceză şi pentru întreaga Uniune Europeană dintr-un moment fericit de celebrare a libertăţii, egalităţii în drepturi şi solidarităţii umane într-un masacru brutal, cinic şi laş a zeci de persoane, inclusiv copii. Este un atac care mai mult decât oricare altă tragedie de acest gen produsă până acum demonstrează că terorismul ţinteşte, de fapt, dincolo de victimele sale nevinovate, valorile perene care fundamentează sistemul democratic şi civilizaţia modernă", a afirmat Severin, potrivit unui comunicat de presă remis vineri Agerpres.

El a adresat condoleanţe familiilor victimelor şi regretul profund pentru suferinţele produse de pierderea celor dragi în urma atacului criminal de la Nisa.

"În calitate de parlamentar şi preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, condamn cu fermitate acest act abominabil şi exprim solidaritatea cetăţenilor români cu poporul francez care dovedeşte o admirabilă demnitate, tărie şi unitate în faţa agresiunii provocate de radicalism, ură şi dispreţ pentru viaţă. Această agresiune criminală constituie un pericol pentru noi toţi. De aceea, întreaga comunitate internaţională trebuie să acţioneze, în mod conjugat, pentru eliminarea grupărilor teroriste şi a cauzelor care alimentează acest fenomen", a menţionat Severin.