Evenimentul Zilei > Politica > George Simion dă de pământ cu PSD. „Se pare că toți au amnezie”. Ce i-a dezvăluit Iohannis
George Simion dă de pământ cu PSD. „Se pare că toți au amnezie”. Ce i-a dezvăluit Iohannis

George Simion dă de pământ cu PSD. „Se pare că toți au amnezie”. Ce i-a dezvăluit Iohannis

Liderul AUR, George Simion, a dat câteva declarații după consultările cu Klaus Iohannis de luni dimineață. Acesta a spus ce crede că se va întâmpla în Parlament.

Este AUR de acord cu Alexandru Rafila de la PSD în funcția de premier?

„Vreau să-i întreb pe alegători dacă sunt fericiți cu propunerea lui Alexandru Rafila în funcția de premier al României, cel care ne-a făcut în mod abuziv să stăm în case și să purtăm măști neconforme. Să îl compare cu Călin Georgescu de la AUR.

Vrem sub orice formă redeschiderea școlilor. Singura noastră doleanță este ca propunerea AUR să ajungă ministrul Educației. Sute de mii de copii suferă”, a declarat George Simion la Antena3.

Se va forma o majoritate parlamentară?

Liderul AUR susține că o majoritate parlamentară nu se prefigurează deocamdată.

„Ne-a răspuns Iohannis. Ne-a spus că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară. Se pare că AUR a încurcat multe socoteli și suntem bucuroși pentru asta.

Soluția este ca fiecare să-și lase bucata de ciolan și să-și întrebe alegătorii care este părerea lor. Dacă le convin aceste propuneri pentru conducerea țării lor”, a mai spus liderul AUR.

Care este propunerea AUR pentru funcția de prim-ministru?

„Un Guvern format din Călin Georgescu va fi un Guvern format din experți”, a răspund Simion.

Ce au discutat liderii AUR la întâlnirea cu PSD și PNL?

„Cu Ciolacu am discutat la telefon, se pare că toți au amnezie. Dialogăm cu toată lumea. Vorbim despre formarea Parlamentului și prioritățile legislative. Am înțeles că digitalizarea a fost deja stabilită, iar noi suntem de acord cu ea.

M-au contactat oameni și de stânga și de dreapta. Suntem bucuroși că există dorința dialogului, așă că noi vom dialoga”, a mai spus el.

Pe cine vrea AUR la conducerea Camerei Deputaților.

Întrebat pe cine susține AUR în privința șefiei Camerei Deputaților, liderul partidului George Simion a răspuns că:  „Este o opțiune politică. Pe noi ne interesează să numim oameni buni la conducerea țării. Vrem redeschiderea școlilor, restaurantelor etc. Intenționăm să punem pe primul loc interesele națiunii române”.