Evenimentul Zilei > Actualitate > George SIMION, REŢINUT, BĂTUT şi EXPULZAT din BASARABIA în anul CENTENAR
George SIMION, REŢINUT, BĂTUT şi EXPULZAT din BASARABIA în anul CENTENAR

George SIMION, REŢINUT, BĂTUT şi EXPULZAT din BASARABIA în anul CENTENAR

Liderul Acţiunii 2012, unionistul George Simion, a fost reţinut luni seara de câţiva angajaţi ai Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România.

George Simion a fost anunţat ca a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani, se arată într-un comunicat al Asociaţiei "UNIREA-ODIP', informează marţi Radio Chişinău.

Informaţia a fost confirmată pentru Agerpres de preşedintele Asociaţiei "UNIREA – ODIP', Vlad Bileţchi, care a precizat că se afla lângă George Simion în momentul reţinerii acestuia. Potrivit lui Bileţchi, George Simion a fost urcat într-o maşină cu numere de înmatriculare civile şi a fost transportat spre frontiera cu România.

George Simion a postat un filmuleţ în care se vede o vânătaie pe tâmpla lui şi spune că a fost lovit şi I s-au rupt hainele. Acum este la Bârlad.

Luni, 1 octombrie, liderul Acţiunii 2012 a venit în Republica Moldova, după ultima interdicţie care i-a fost aplicată pe 28 august, pentru 30 de zile. Acesta s-a aflat la Chişinău timp de câteva ore