Simion poate face diferența la Primăria Capitalei. Andronic: Va avea creierul politic să o facă?

Simion poate face diferența la Primăria Capitalei. Andronic: Va avea creierul politic să o facă? George Simion. Sursa foto: Arhiva EVZ

George Simion poate face diferența în alegerile locale pentru Primăria Generală, este de părere jurnalistul Dan Andronic. Directorul general al Evenimentului Zilei a prezentat o analiză bazată pe sondajele Sociopol și CURS.

În opinia lui Dan Andronic, AUR l-ar putea susține pe Cristian Popescu Piedone la alegerile pentru Primăria Generală. Analiza jurnalistului evz.ro se bazează pe două sondaje de opinie realizate de CURS și Sociopol.

George Simion poate face diferența în București

Jurnalistul Dan Andronic a analizat sondajele de opinie Sociopol și CURS pentru Primăria Capitalei. În ambele, Cristian Popescu Piedone ocupă primul loc în preferințele bucureștenilor. În opinia sa, George Simion ar putea înclina balanța în favoarea candidatului PUSL renunțând la propriul candidat. Voturile lui Mihai Enache ar putea face diferența în confruntarea dintre Piedone și Nicușor Dan.

„Adevăratul playmaker este George Simion. De ce? Pentru că are un candidat care nu depășește 5 la sută, iar scorul partidului este între 10-12 la sută pe București. De luni de zile, Mihai Enache rămâne un necunoscut. Pare mai bun decât Cozmin Gușă (cunoscut, dar respins de bucureșteni) care lua doar 2 la sută, potrivit sondajelor făcute de AUR, dar tot e foarte jos”, a arătat Dan Andronic într-o analiză pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit spuselor sale, voturile pe care le-ar primi candiatul AUR ar putea fi direcționate de George Simion către Piedone. Iar diferența ar putea fi decisivă la alegerile din 9 iunie. Dan Andronic nu crede, însă, că șeful AUR ar avea „creierul politic” necesar pentru o asemenea mișcare pe scena bucureșteană.

„Cei 5 la sută ai lui Enache pot face ca diferența dintre Piedone și Nicușor Dan să fie decisivă. Va avea George Simion creierul politic să o facă? Judecând după ultimele zvâcniri ale neuronilor săi, nu pare. Dar o să spun ca-n bancul cu blondele: Give him another chance!”, a mai arătat Andronic.

Ce spune sondajul CURS

Ultimul sondaj CURS, lansat pe piață, în această dimineață, arată că majoritatea bucureștenilor l-ar vota pe Cristian Popescu Piedone la alegerile locale din 9 iunie. Candidatul PUSL ar obține 38% dintre sufragiile alegătorilor, în vreme ce Nicușor Dan ar fi votat de 27% dintre alegători.

Cătălin Cîrstoiu s-ar clasa pe locul trei, fiind susținut de 23% dintre alegătorii bucureșteni. La mare distanță se situează Mihai Enache, candidatul partidului condus de George Simion, cu 5%. Diana Șoșoacă, din partea SOS România ar fi votată de 2% dintre alegătorii, iar ceilalți candidați ar strânge, la un loc, 5% din voturi.

Poziția pe care Mihai Enache o are în sondajele de opinie l-au făcut pe George Simion și pe colegii săi de partid să-și îndrepte atenția către alți candidați pe care i-ar fi putut susține. La un moment dat a apărut și varianta cu Cristian Popescu Piedone.

În urmă cu câteva săptămâni, politicianul AUR spunea că va ieși într-o conferință de presă cu candidatul PUSL. El spunea, la acel moment, că este interesat de „susținerea reciprocă pentru cei mai buni candidați” la Primăria București și la Consiliul General.

Mihai Enache

Mihai Enache Sursa foto: AUR

George Simion a încercat și cu Gușă

Politicianul AUR l-a propus, la un moment dat, pe Cozmin Gușă candidat la Primăria Generală. Scenariul a picat la câteva zile după ce a fost lansat în spațiul public. Mai mult, adjunctul lui George Simion, prim-vicepreședintele Marius Lulea a fost suspendat din funcție pentru că nu a fost de acord.

Marius Lulea declara că o astfel de decizie trebuie discutată în interiorul partidului AUR. El a precizat că Mihai Enache rămâne candidatul partidului la Primăria Generală. Declarațiile acestea nu au fost pe placul lui șefului de partid care a decis că Lulea va fi sancționat. El a fost suspendat din funcție.