Evenimentul Zilei > Actualitate > George Scutaru, anchetat de DNA pentru o mită de 170.000 de euro
George Scutaru, anchetat de DNA pentru o mită de 170.000 de euro

George Scutaru, anchetat de DNA pentru o mită de 170.000 de euro

DNA îl cercetează sub control judiciar pe fostul consilier prezidențial pentru că ar fi primit mită 170.000 de euro, bani pe care i-ar fi folosit în campania electorală din anul 2008. Suma a fost încasată sub forma unor contracte de publicitate.

Fostul consilier prezidenţial pe probleme de siguranță națională, George Scutaru, a fost audiat ieri la DNA și a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, într-un dosar legat de finanțarea campaniei electorale din 2008.


Suma de 170.000 de euro a fost disimulată prin încheierea de contract de publicitate în 2008


Potrivit procurorilor, în anul 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţătoare în cauză, ar fi pretins şi primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, de la o persoană care i-ar fi cerut să o ajute în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren din Buzău.

Din banii primiți, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-ar fi dat lui Scutaru suma de 170.000 de euro, susțin procurorii DNA.

Numele lui Scutaru apare și în dosarul în care este vizat președintele suspendat al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu. Potrivit unor surse judiciare, acesta le-ar fi recunoscut procurorilor că o parte din cei 500.000 de euro, destinați mitei pentru fostul ministru de Interne, Cristian David, ar fi ajuns și la Buzău. Acești bani ar fi fost folosiți tot în campania electorală din 2008. La vremea respectivă, liderul PNL Buzău era chiar George Scutaru. De asemenea, numele lui Scutaru apare și în „Dosarul ASF”, în care Dan Radu Ruşanu este acuzat de către procurorii anticorupţie că a promovat, alături de Daniel Chiţoiu, o ordonanţă de urgenţă prin care doreau să schimbe criteriile de numire a membrilor Consiliului ASF, astfel încât să-l elimine pe vicepreşedintele ASF, Daniel Tudor, din acest organism. Scutaru trebuie să se prezinte la Secția 5 Poliție, conform programului de supraveghere și să nu părăsească țara.