George Copos, Cănuţă-om sucit

George Copos, Cănuţă-om sucit

După o lună de joacă de-a retragerea, magnatul a anunţat ieri că nu mai vinde Rapidul. Pe „regele savarinelor“ oricum nu l-a crezut nimeni.

De la prima frază rostită în conferinţ a de presă de ieri, George Copos a risipit pseudomisterul din jurul retragerii sale. „Am vrut să renunţ la Rapid“, şia început el discursul, confirmând, practic, că anunţul nu mai e de actualitate.

„Nu pot să uit satisfacţiile pe care mi le-a dat echipa“, a explicat el. Copos a invocat motive personale pentru care a renunţat la gândul de a vinde Rapidul. „Am vrut să găsesc un investitor care să fie ataşat de spiritul Rapidului şi nu l-am găsit“, a spus Copos, menţionând că nu a ţinut să scoată o sumă frumoasă din tranzacţie.

„M-am răzgândit pentru că nu am vrut să las echipa în acest moment în care suntem pe locul doi, avem şanse de a câştiga campionatul şi de a juca pentru prima oară în Liga Campionilor“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Satisfacţia din acest început de an o reprezintă campania de transferuri: „După aducerea portughezului Joao Paulo, Rapid are poate cel mai bun atac din istoria clubului“, a spus Copos. George Copos şi-a reetalat ieri originile „sănătoase“, de membru marcant al CC al UTC, folosind o retorică demnă de Epoca de Aur a comunismului care l-a „făcut om“.

De la un pupitru din lemn masiv, Copos a subliniat, dând energic din mână, importanţa diviziunii în muncă: „Zotta Constantin şi Sichitiu Grigore sunt cei care pot să vorbească despre transferurile pe care n-am reuşit să le facem“. Copos n-a pierdut ocazia să-l „laude“ pe „Costache Cristian“, secretarul general al clubului, despre care a spus că este „foarte elegant“. Orban i-a produs golul sufletesc Magnatul a insistat asupra celui mai important motiv pentru care, susţine el, a vrut să plece din Giuleşti. A început cu aceeaşi sintagmă lirico-sentimentală: „Nu pot să uit... poziţia inflexibilă pe care o au Ministerul Transporturilor şi Ludovic Orban în ceea ce priveşte arena din Giuleşti. Cei de acolo nu concep că stadionul nu mai poate fi modernizat, ci doar demolat şi reconstruit“. Orban a întărit de curând că nu ia în calcul concesionarea, ci doar închirierea arenei. „În condiţiile de faţă, tot ce vom face e să finalizăm consolidarea tribunei I“, a spus Copos resemnat.

„Am datoria morală să fiu alături de jucători. Vom vedea ce va fi la finalul campionatului“, a mai spus fostul vicepremier. Cu câteva zile înainte de anunţul retragerii de la Rapid, George Copos fusese înştiinţat că a fost pus sub urmărire penală de către DNA. „Banii prevăzuţi în contractele lui Dulca şi Bratu se regăsesc în bilanţurile contabile ale clubului“ s-a apărat Copos. El a recunoscut totuşi că sunt şi chesiuni murdare în vistierie: „S-au făcut nişte greşeli pentru care clubul trebuie să plătească până la 15 martie penalităţi de aproape un milion de euro“. STEAUA Gigi Becali vrea spectacol, Marius Lăcătuş - rezultate „Vreau spectacol. Să învingem cu 3-0, 4-0“, a cerut în gura mare Gigi Becali, patronul Stelei, mai ales după ce s-au parafat transferurile sudamericanilor Mendoza, Pepe Moreno şi Dayro Moreno. „Dacă lucrurile nu merg bine, bineînţeles că mă bag la echipă“, a ameninţat latifundiarul. Antrenorul Marius Lăcătuş e însă mai ponderat.

„Vom încerca să mul- ţumim şi conducerea prin rezultate la scoruri liniştitoare. Dacă e nevoie, în anumite momente, putem sacrifica spectacolul pentru rezultate“, anunţă „Fiara“. „Diferenţa actuală din clasament nu e dată de jocurile directe dintre primele trei-patru echipe, ci s-a făcut în meciurile cu echipele mici şi medii. CFR a ştiut să profite de acest lucru, pentru că nu prea a câştigat meciuri cu echipele din vârf“, a mai declarat ieri Lăcătuş.

Iuliu Mureşan, preşedintele de la CFR, i-a răspuns „Fiarei“ cu un avertisment: „Cred că Marius Lăcătuş va avea soarta lui Gică Hagi, care a intrat în colimatorul lui Gigi Becali tot după un meci cu noi. Vom merge în Ghencea să învingem. Nu ştiu ce soartă va avea dacă nu ne bate. Depinde numai de Gigi Becali“. „Numai Vlad Ţepeş ne poate salva“ Până la meciul cu CFR, steliştii mai au de trecut, mâine-seară, hopul numit Poli Iaşi. Dacă Marius Lăcătuş susţine că steliştii nu sunt afectaţi de suspiciunile ivite în jurul acestei partide, Ionuţ Popa, omologul său ieşean, a ţinut şi ieri să mai pregătească o dată terenul pentru un eventual eşec.

„Am fost făcuţi vânzători, blatişti. Mi-e greu să-i mobilizez pe jucători. Întâlnim cea mai galonată echipă şi ar fi absurd să spunem că-i batem, că-i călcăm în picioare. Ne dorim să câş- tigăm acest meci, dar va fi foarte greu, deoarece tot răul pleacă din jurul echipei. Sunt lucruri care transpiră din vestiar, sunt oameni din jurul echipei care lovesc în jucători. Cred că doar Vlad Tepeş ar putea să ne mai salveze“, a spus Popa. (Octavian Cojocaru)