Evenimentul Zilei > Politica > GEOANĂ la masă cu MUNTEANU. Au început să se NUMERE băieţii?
GEOANĂ la masă cu MUNTEANU. Au început să se NUMERE băieţii?

GEOANĂ la masă cu MUNTEANU. Au început să se NUMERE băieţii?

Mircea Geoană şi Marian Munteanu au stat la aceeaşi masă pe terasa unui restaurant din buricul Capitalei, la primăria căreia al doilea era cât p-aci să candideze anul trecut din partea PNL.

Alături de cei doi au fost mai mulţi membrii PSD şi PNL, de unde a apărut şi ipoteza că s-ar pune la cale apariţia unui nou partid.

La despărţire, Mircea Geoană l-a salutat cordial pe Marian Munteanu, care a şi dat o explicaţie pentru această întâlnire.

”Am fost la o întâlnire cu nişte prieteni comuni din străinătate. Eu şi Mircea Geoană avem prieteni comuni din SUA, care au trecut prin România, şi cu care am luat masa. La masă au fost şi doi oameni de la PNL şi doi de la PSD. De asemenea, patru prieteni americani. Toţi prietenii mei sunt importanţi! Am vorbit cu Mircea Geoană, ne-am salutat, habar n-aveam că a criticat desemnarea mea drept candidat PNL la Primăria Bucureşti”, a declarat Marian Munteanu pentru Cancan, care a surprins întâlnirea.

Întrebat de un jurnalist, în ianuarie 2007, când era preşedintele PSD, dacă el crede că sunt prea mulţi ofiţeri de informaţii în România, Mircea Geoană a dat un răspuns care a făcut istorie: "Nu ştim câţi suntem, în primul rând!". El tocmai propusese ca toate serviciile de informaţii să fie controlate de parlament.

Despre Marian Munteanu s-a scris de-a lungul vremii că ar fi fost colaborator al Securităţii.