Evenimentul ZileiPoliticaGeoană anunță o sănătate impecabilă

Geoană anunță o sănătate impecabilă

Geoană anunță o sănătate impecabilă
În perspectiva Summit-ului de la Londra de săptămâna viitoare, la care liderii aliaţi vor discuta despre viitorul NATO, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană spune că relaţia transatlantică este importantă şi trebuie trebuie păstrată.

Geoană s-a referit la recentele critici ale preşedintelui francez care a afirmat că NATO nu se mai poate baza pe sprijinul Americii. Într-un interviu pentru corespondentul Radio România la Bruxelles, adjunctul secretarului general NATO spune că întâlnirea de joi de la Paris, dintre şeful Alianţei, Jens Stoltenberg şi preşedintele Emmanuel Macron, şi-a atins scopul de a lămuri aceste chestiuni.

Mircea Geaonă: „Între aliaţi atunci când apar uneori opinii divergente, trebuie să le discuţi în mod direct şi această întâlnire şi-a atins scopul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi lideri au avut o discuţie francă, dechisă, argumentată.

Franţa este o ţară foarte importantă, şi în NATO, şi în Uniunea Europeană, şi pentru România este un aliat şi un partener foarte important.

Nimic din ceea ce construieşte UE, ca politică de apărare, nu deranjează la NATO, atâta vreme cât lucrurile sunt complementare.”

„Suntem o alianţă care s-a adaptat mai rapid decât orice altă organizaţie internaţională, la schimbările la nivel global.

Unde este probabil nevoie de o conversaţie, la nivelul liderilor alianţei, este aceea de a avea o discuţie despre nevoia de a avea o dimensiune politică întărită a alianţei.

Dacă dorim într-adevăr să putem să ne adaptăm, ca instituţii ale Occidentului democratic, la schimbările la nivel global, n-o putem face decât păstrând relaţia transatlantică puternică, întărind pilonul european în NATO, având o UE mai robustă.

Alianţa este astăzi într-o sănătate impecabilă, dar dacă lumea se schimbă în jurul nostru – şi noi trebuie să ne schimbăm, iar procesul de adaptare este practic fără oprire”, a asigurat Mircea Geoană.

 

 


Accesează: