Gelu Vişan, mesaj pentru fermieri: Dați arenda corect celor care v-au dat pământul să-l lucrați

Gelu Vişan, mesaj pentru fermieri: Dați arenda corect celor care v-au dat pământul să-l lucrați Fermieri. Sursa foto. Pixabay.com

Fostul deputat Gelu Vișan a reacţionat în termeni foarte duri la adresa celor care au în arendă terenurile miilor de români care nu-l mai pot lucra şi au ales această variantă. În opinia fostului politician, această afacere este una păguboasă pentru cel care a dat terenul să-l lucreze fermierii.

Gelu Vişan spune că fermierii nu trebuie compătimiţi atât de mult deoarece nu sunt corecţi cu cei care le-a dat terenul în arendă. Fostul deputat spune că producţia fermierilor chiar dacă este mare, românii sunt „sunt înșelați de șmecherii”.

„Dar pe milioanele de bătrâni și mai puțin bătrâni care v-au dat pământul în arendă și sunt înșelați de șmecherii ăștia cine-i reprezintă? Aș vrea să lămuresc câteva lucruri. Mulți dintre Fermieri au în arendă între 100 și 200 de ha, alții mai mult.

Producția lor este de minimum 5000-6000 de kg la hectar. La 80 bani/kg cum zic ei înseamnă cam 5000 de lei, pe cheltuieli(fără subvenții) de aproximativ 3000”. a spus Gelu Vişan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gelu Vişan explică cum sunt înşelaţi românii de către arendatori

Gelu Vişan vine şi cu câteva exemple. Analistul spune că marea majoritate dau la arendă nu 1600-1700 kg la hectar, cum ar trebui. Ci 6-700, contravaloarea a 4-500 de lei.

„Din cele 3000 lei jumătate(1500 lei sunt sbvenții) practic le rămân minimum 3500 lei la ha. Marea majoritate dau la arendă nu 1600-1700 kg la hectar, cum ar trebui. Vi 6-700, contravaloarea a 4-500 de lei.

După ce plătesc subvenția, le-a rămas profit net de minimum 3000 de lei la ha. Adică 600 de euro la ha. La 200 ha e un profit de 120:000€. Vi se pare puțin? Vă spun eu! Da.

Pentru că acum doi ani au avut profit de 1500 de euro la hectar, asta în timp ce la bătrânii de unde au arendat le-au dat cel mult 120€ Pe milioane de arendatori înșelați cine-i reprezintă? Nimeni, vă spun eu. Îi înșală de îi rup”, a mai scris Gelu Vişan.

Agricultura, Fân, Camp, Țară, Tractor

Gelu Vişan, reacţie dură la adresa fermierilor. Sursa foto: Pixabay

Fermierii înşeală şi statul, spune fostul politician

Gelu Vişan  spune că fermierii declară la stat producții de 2000 de kg la hectar, și 3000 nu le declară ca să nu plătească impozit.

„Mai mult, la stat declară producții de 2000 de kg la hectar, și 3000 nu le declară ca să nu plătească impozit. Aici este cea mai mare evaziune fiscală din România, iar acum când statul le cere un picuț să-și plătească din dări și să-și diminueze din profit au turbat și vor să blocheze țara.

Peisaj, Natura, Câmp, Cositul, Recoltare

Gelu Vişan, reacţie dură la adresa fermierilor. Sursa foto: Pixabay.com

Ca să nu uit: Cei care spuneau acum două luni că vor să se diminueze evaziunea, acum sunt de acord cu mărirea evaziunii. Interesant, nu? Bineînțeles că mulți nu o să fiți de acord cu ce am scris. Eu vă spun să verificați, cei care ați arendat pământul, dacă ați primit contravaloarea minimum a 1700-2000 de kg de grâu sau contravaloarea la prețul minim la hectar. Nu Iar unii trebuia să primiți minimum 2500/3000 la hectar. Nu mai spun”, a scris Gelu Vişan pe contul său desocializare.