Cele mai recente studii demonstrează faptul că oamenii emit circa 30-40 de miliarde de tone de gaze cu efect de seră, iar specialiștii caută soluții pentru a rezolva această problemă.
Potrivit celor mai recente studii, oamenii emit anual aproximativ între 30 și 40 de miliarde de tone de gaze cu efect de seră și dioxid de carbon în atmosferă. Dacă vom continua în același ritm, Pământul va continua să se încălzească și, în cele din urmă, ne va crea mari probleme, scrie Businessinsider.com.
Așadar, ce se poate face pentru a fi îndreptată această situație?
O bună parte a oamenilor de știință sunt de acord cu faptul că avem nevoie de o modalitate de absorbire a dioxidului de carbon din atmosferă. Una dintre ideile cel mai des vehiculate ar fi aceea de a planta cât mai mulți copaci. Copacii utilizează dioxidul de carbon pentru a crește. De asemenea, eliberează oxigenul, așadar este un câștig pentru oameni și pentru planetă.
Totuși, cele mai multe studii indică faptul că pur și simplu nu putem crește suficient copaci pentru a absorbi cantitatea necesară de dioxid de carbon care să ne ajute să atingem obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris.
Într-adevăr, ar trebui să acoperim întregul teritoriu al SUA cu arbori pentru a capta doar 10% din emisiile pe care le emitem anual.
Nu este suficient spațiu pe această planetă pentru a avea suficiente terenuri agricope pentru a hrăni populația Globului, plus spațiul pentru a planta numărul necesar de copaci.
Cu alte cuvinte, mulți dintre noi ar muri de foame dacă am încerca să folosim metoda plantării copacilor pentru a rezolva problema emisiilor.