Una dintre cele mai comune mâncăruri românești, care se poate asocia cu diferite garnituri, este ostropelul. Bucătarii au oferit câteva exemple de garnituri cu care se poate asezona această mâncare pe care toți românii au mâncat-o măcar o dată în viața lor.
Ostropelul de pui se poate asezona foarte bine cu cartofii făcuți piure, la care se poate adăuga un pic de usturoi.
Piureul de cartofi se poate pregăti foarte bine, ca să fie cât mai cremos, iar pentru asta trebuie lucrat un pic mai mult cu mixerul. Întreaga compoziție poate fi amestecată cu unt și cu usturoi, pentru a avea un gust cât mai bun. Pentru cei mai pretențioși, piureul de cartofi se poate amesteca și cu brânză Cheddar rasă și ierburi proaspete.
Ostropel de pui cu legume la grătat
O altă garnitură care merge foarte bine cu ostropelul de pui sunt legumele la grătar. Printre cele mai gustoase legume care pot fi doar ușor rumenite pe jarul încins sunt dovlecei, ardei gras, vinete, ciuperci și ceapă.
Aroma legumelor, mai spun bucătarii, se va îmbina perfect cu sosul bogat al ostropelului de pui, oferind o explozie de arome pentru consumatori.
Pilaf de orez și ostropelul de pui
După cum spuneam la începutul acestui articol, ostropelul de pui merge foarte bine cu toate tipurile de garnituri. Chiar și cu orezul fiert.
Pentru aceasta rețetă este nevoie ca orezul fiert să fie amestecat cu boabe de piper și curcuma sau cardamom. Întreaga mixtură se pune la cuptor pentru câteva minute pentru a da orezului o textură cât mai tare, care mai apoi se poate amesteca foarte bine cu ostropelul de pui.
Tagliatelle cu ostropel
De asemenea, o altă garnitură pentru ostropelul de pui, una destul de des întâlnită în gastronomia românească sunt pastele.
Specialiștii ne sfătuiesc că tagliatellele cu sos de smântână și pătrunjel se potrivesc de minune cu ostropelul de pui. Amestecate, cele două tipuri de mâncare se poate transforma într-o mâncare extrem de delicioasă.
Peste întreaga mixtură se poate adauga un sos de smântână și pătrunjel proaspăt tocat va aduce o notă de prospețime și o notă aromatică subtilă.