Soldații CIBERNETICI ai lui Kim Jong-un. Coreea de Nord este într-un RĂZBOI SECRET cu mai multe stateGrupul, care se intitulează GOP (”Guardians of Peace” – ”Gardienii Păcii”), a difuzat pe site-ul github.com un mesaj în care cere să nu se difuzeze filmul ”The Interview”, comedie privind un complot al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

”Opriţi imediat difuzarea filmului terorismului care poate afecta pacea regională şi să declanşeze un război”, precizează autorii mesajului, potrivit revistei Variety, citată de AFP.

O sursă apropiată dosarului a declarat sub anonimat că autenticitatea mesajului video postat pe site-ul github.com este incertă.

Atacul informatic desfăşurat de grupul GOP a vizat transmiterea ilegală online a cinci filme ale studiourilor Sony şi furtul datelor personale, respectiv adrese şi numere de securitate socială, a 47.000 de angajaţi şi terţi ai Sony Pictures, notează Agerpres.

Comisia pentru apărare naţională nord-coreeană a denunţat zvonurile, pe care le-a catalogat false, potrivit cărora regimul de la Phenian ar fi implicat în acest atac informatic.

”The Interview” spune povestea a doi jurnalişti, interpretaţi de Seth Rogen şi James Franco, care obţin aprobare pentru un rar interviu cu numărul unu în ierarhia nord-coreeană. Aceştia sunt recrutaţi de Agenţia Centrală de Informaţii pentru a-i folosi în misiunea de asasinare a lui Kim Jong-Un.

Pelicula a provocat deja iritare în cercurile politice de la Phenian care au ameninţat cu ”represalii nemiloase” dacă filmul va fi lansat în SUA, aşa cum este prevăzut, la 25 decembrie.