Evenimentul Zilei > International > Gangsterii au vrut să MITUIASCĂ polițiștii, apoi i-au amenințat: „Nu aveți ce căuta pe STRADA KURZILOR”
Gangsterii au vrut să MITUIASCĂ polițiștii, apoi i-au amenințat: „Nu aveți ce căuta pe STRADA KURZILOR”

Gangsterii au vrut să MITUIASCĂ polițiștii, apoi i-au amenințat: „Nu aveți ce căuta pe STRADA KURZILOR”

Gangsterii kurzi din Nottingham au amenințat polițiștii spunând că „nu sunt bineveniți pe străzi”.

Gangsterii au încercat să-i sperie pe polițiști și să-i alunge din zonă, în timp ce ofițerii investigau afacerile lor. Infractorii au replicat că ei trăiesc „pe o stradă a kurzilor”.

Criminalii kurzi auvrut să-i mituască pe polițiști cu 5.000 de lire sterline, pentru a scăpa de razia lor. Apoi le-au spus că aceea este o zonă unde ei n-au ce căuta.

Un ofițer a depus mărturie la un tribunal din Nottingham și a dezvăluit că anchetatorilor li s-a spus că „poliția nu este binevenită pe strada lor”. Lee Wilson a declarat: „Ni s-a spus că strada este a kurzilor”. Doar că ofițerii au ignorat șpaga și amenințările și au confiscat țigări de contrabandă în valoare de 34.000 de lire sterline, într-un singur raid.

Ei au descoperit că gangsterii foloseau un magazin din zona Radford Road din orașul Nottingham, pentru a-și vinde marfa de pe piața neagră.

Într-un raid la un mic magazin, ofițerii au descoperit un imigrant ilegal închis într-un celulă secretă. Era ținut într-o pivniță, cu singurul scop de a transporta țigările ilegale către magazinul de la etaj.

Grăbindu-se să-și ascundă marfa, înainte de a intra polițiștii, tutunul a fost ascuns în containere uriașe pentru suc de fructe și depozitat după ziduri false. Polițiștii au descoperit însă o gaură controlată printr-o cutie de siguranțe goală, care s-a deschis doar când a fost aruncat un comutator care dezactiva încuietorile, scrie publicația britanică Daily Star.

Wilson a mai spus: „Tutunul ilegal era folosit pentru a finanța operațiunile infractorilor, în special trafic de droguri și de persoane”.„Mai mulți membri importanți ai bandelor de criminalitate organizată a kurzilor foloseau țigările de contrabandă pentru a-și finanța alte activități ilegale”.

Polițiștii au cerut judecătorilor un ordin de închidere a magazinului, iar judecătorul districtual Leo Pyledin Nottingham a precizat că „ nu existe zone în care să nu poți intra în această țară”.

„Nu vor exista niciodată străzi sau magazine unde infractorii să-și vadă de treaba lor fără să fier deranjați. oți cetățenii se supun rigorilor legii. Nu există așa ceva precum „o stradă a kurzilor”, a spus el.