Evenimentul Zilei > Social > Gala premiilor UNITER. Cel mai bun spectacol: „Victor sau copiii la putere”, de Silviu Purcărete. Vezi lista
Gala premiilor UNITER. Cel mai bun spectacol: „Victor sau copiii la putere”, de Silviu Purcărete. Vezi lista

Gala premiilor UNITER. Cel mai bun spectacol: „Victor sau copiii la putere”, de Silviu Purcărete. Vezi lista

"Victor sau copiii la putere", în regia lui Silviu Purcărete de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol, iar László Bocsárdi a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru spectacolul "Hamlet", la gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), care a avut loc, luni seara, la Palatul Culturii din Târgu-Mureş.

Printre personalităţile care au înmânat premii au fost actorul Mihai Mălaimare, actriţa Maia Morgenstern, regizorul de film Laurenţiu Damian, principele Nicolae şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, informează Mediafax.

Câştigătorii celei de-a 22-a ediţii a galei premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) au fost desemnaţi de juriul format din: criticii de teatru Alice Georgescu şi Ion Parhon, regizoarea Sanda Manu, scenograful Puiu Antemir şi actriţa Virginia Mirea.

Lista completă a premiilor UNITER 2014:

Premiul pentru cel mai bun spectacol: "Victor sau copiii la putere", de Roger Vitrac, regia Silviu Purcărete (Teatrul Maghiar de Stat Cluj)

Premiul pentru cea mai bună regie: László Bocsárdi, pentru spectacolul "Hamlet" (Teatrul "Tamási Áron" Sfântu-Gheorghe)

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Cornel Răileanu, pentru rolul Personajul din spectacolul "Ce nemaipomenită aiureală" (Teatrul Naţional Cluj)

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Alexandra Fasolă, pentru rolul titular din spectacolul "Yentl" (Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti)

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Valer Dellakeza, pentru rolul Tót din spectacolul "Familia Tót" (Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova)

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Nicoleta Hâncu, pentru rolul Elmire, soţia lui Orgon, din spectacolul "Tartuffe" (Teatrul Metropolis Bucureşti)

Premiul pentru cea mai bună scenografie: József Bartha, pentru scenografia spectacolului "Hamlet" (Teatrul "Tamási Áron" Sfântu-Gheorghe)

Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic: "Ştergarul cu cocoş" şi "Beregata de oţel" – dramatizarea radiofonică şi regia artistică Diana Mihailopol, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune

Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru TV: "Hedda Gabler", regia artistică Dominic Dembinski, producţie a Societăţii Române de Televiziune

Premiul pentru cel mai bun debut: Lucia Mărneanu şi Leta Popescu, pentru spectacolul "Parallel" (coproducţie GroundFloor Group şi ColectivA, Cluj-Napoca)

Premiul pentru critică teatrală: Mircea Morariu

Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor, Senatul UNITER a acordat următoarele premii:

Premiul de excelenţă – Victor Rebengiuc

Premiul pentru întreaga activitate scenografie: Anca Pâslaru

Premiul pentru întreaga activitate – regie: Mihai Măniuţiu

Premiul pentru întreaga activitate – actor: Petru Ciubotaru

Premiul pentru întreaga activitate – critică şi istorie teatrală: Zeno Fodor

Premiul pentru întreaga activitate – actriţă: Virginia Itta Marcu

Premiul special pentru contribuţia la redimensionarea într-un discurs contemporan a unei cărţi fundamentale pentru practica şi teoria teatrală: K. S. Stanislavski – "Munca actorului cu sine însuşi" (Raluca Rădulescu)

Premiul special pentru teatru-dans: Andreea Gavriliu şi Ştefan Lupu

Premiul special pentru teatru-document: Geanina Cărbunariu

În cadrul galei au mai fost decernate:

Premiul pentru cea mai bună piesă românească a anului 2013: "În trafic", de Alina Nelega

Premiul British Council: Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ArCuB

Premiul special al preşedintelui UNITER: Eusebiu Ştefănescu

Premiul Mecena: Carmen Palade Adamescu

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: