Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Educaţiei gafează. Remus Pricopie crede că Romulus şi Remus au fost crescuţi de o…vulpe
Ministrul Educaţiei gafează. Remus Pricopie crede că Romulus şi Remus au fost crescuţi de o…vulpe

Ministrul Educaţiei gafează. Remus Pricopie crede că Romulus şi Remus au fost crescuţi de o…vulpe

Invitat la emisiunea Testul de Sinceritate, difuzată de postul Digi 24, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a greşit o informaţie pe care şi un elev de şcoala primară o poate furniza corect.

Ministrul a fost întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, cei doi întemeietori ai Romei, Pricopie răspunzând că nu ştie dacă s-au născut într-un oraş anume, ei fiind găsiţi în pădure şi crescuţi de o vulpe. În realitate, potrivit legendei, Romulus şi Remus au fost crescuţi de o lupoaică.

Ministrul s-a corectat, după ce moderatoarea emisiunii i-a atras atenţia.

Discuţia dintre ministrul Educaţiei şi jurnalistul Digi 24, pe această temă:

Jurnalist Digi 24: În ce oraș s-au născut Romulus și Remus?
Remus Pricopie: Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în padure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean….

Nu era vulpe, era lupoaică.
Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetățean … Roma a venit după.

Un manual de clasa a patra vă contrazice, spune că cei doi s-au născut în Peninsula Iberică.
M-ați întrebat în ce oraș.

Ați răspuns corect, manualul are o problemă.

Nu este prima gafă pe care ministrul Educaţiei o face în mandatul său. Anul trecut, în perioada examenului de Bacalaureat, gramatica limbii române i-a dat de furcă lui Remus Pricopie, atunci când acesta a comentat pe marginea acuzaţiilor potrivit cărora subiectele ar fi fost postate pe internet, înainte de începerea probei. "Nu a existat subiecte. A existat decât un mesaj", a spus atunci ministrul.