Gadgeturile cu Windows 8 se pot precomanda de săptămâna viitoare

Gadgeturile cu Windows 8 se pot precomanda de săptămâna viitoare

În oferte se regăsesc modelele Samsung Ativ Smart PC, Asus Vivo Tab RT, precum şi smartphone-urile Nokia Lumia 920 şi 820, precum şi HTC WP 8X, HTC WP 8S şi Samsung Ativ S.

Deocamdată, data de 21 octombrie pentru precomenzi este anunţată doar pentru Statele Unite. Însă având în vedere că majoritatea gadgeturilor sunt deja produse în număr mare, iar Microsoft nu vrea să piardă nicio zi de vânzări pentru a ajunge din urmă Android şi Apple, precomenzile ar putea fi anunţate şi pentru Europa.

Keith Lorizio, vicepreşedintele pentru vânzări şi marketing de la Microsoft a declarat că are aşteptări mari de la noul Windows 8. Acesta estimează baza de clienţi la circa un miliard şi cred că noul sistem va ajunge pe 400 de gradgeturi până în iulie 2013. Evident, în această cifră sunt incluse desktop-urile, smartphone-urile, laptopurile şi tabletele, precum şi celelalte gadgeturi care vor permite update de la Windows 7 la versiunea 8. Una dintre marile mize ale Microsoft este să crească pe piaţa de smartphone-uri, acolo unde deţine în prezent o cotă de doar 5%. Şefii Microsoft spun că la trei luni după ce Windows 8 va ieşi la vânzare, Windows 8 Store, magazinul virtual de aplicaţii, va ajunge să aibă 100.000 de softuri.

Ne puteți urmări și pe Google News