"Cel mai bun moment pentru capturarea liderilor înfrânţi este imediat după încheierea conflictului", a declarat, pentru Reuters, Paddy Ashdown, fostul înalt reprezentant al ONU în Bosnia.

Ashdown a avertizat că, dacă rebelii nu acţionează rapid, Muammar Gaddafi are tot mai multe şanse să ajungă într-o zonă unde va fi dificil de localizat, "aşa cum s-a întâmplat cu Saddam Hussein, Osama bin Laden, Radovan Karadjici şi Ratko Maldici", a mai spus Paddy Ashdown.

"Ieşiţi din case şi eliberaţi Tripoli!"

Muammar Gaddafi este greu de prins fiindcă, probabil, nu foloseşte telefoane mobile pentru a comunica, apelează doar la mesageri de încredere şi nu călătoreşte în convoaie militare care să atragă atenţia inamicilor săi.

Ieri, după ce rebelii credeau că l-au reperat pe Gaddafi în capitalaTripoli, televiziunea Al- Uruba a difuzat o înregistrare audio în care colonelul libian li s-a adresat susţinătorilor săi.

"Trebuie să le rezistăm acestor şobolani de duşmani, care vor fi înfrânţi. Ieşiţi din case şi eliberaţi Tripoli!", a spus Gaddafi.

"Libia este pentru poporul libian şi nu pentru agenţii străini, nu pentru imperialism, nu pentru Franţa, nu pentru Sarkozy şi nici pentru Italia. Tripoli este pentru voi şi nu pentru cei care se bazează pe NATO", a conchis cel care a condus Libia timp de 42 de ani.
CITIŢI ŞI:

  • O delegaţie a Consiliului Naţional de Tranziţie din Libia, invitată în România
  • Unul dintre fiii lui Gaddafi se oferă să medieze un acord de pace în Libia | VIDEO
  • Petrolul Libiei "curge" spre aliaţii rebelilor