Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea și Ludovic Orban au ajuns la cuțite, mandoline și jihad
Gabriela Firea și Ludovic Orban au ajuns la cuțite, mandoline și jihad

Gabriela Firea și Ludovic Orban au ajuns la cuțite, mandoline și jihad

Gabriela Firea a anunțat ieri, că va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a fost votat de USR București drept candidat, PLUS vine cu Vlad Voiculescu, iar PMP anunță că are vreo trei oameni pe care să-i arunce în luptă.

Și liberalii vor avea candidat, în ciuda faptului că au fost intens curtați de Nicușor Dan, să-l susțină ca independent.

Actualul primar a vorbit despre sacrifiicile făcute în primul mandat, pornind de la starea de sănătate până la faptul că nu și-a văzut în tihnă copiii timp de trei ani. Se pare că nici nu vrea să-i vadă deoarece spune că este foarte important să-și finalizeze proiectele.

Gabriela Firea a enumerat marile proiecte despre care spune că erau blocate de liberali: Pasajul Piaţa Sudului, Podul Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu – Splai Dudeşti, Arcul de Triumf, Spitalul Gomoiu.

„Erau, practic, obiective de investiţii îngheţate la care nu se mai lucra de doi ani de zile, aceste direcţii fiind conduse de oameni PNL, oameni care sunt şi acum în PNL. RADET-ul, de asemenea, era condus de 15-17 ani de membrii PNL, oameni care sunt şi acum în PNL.

Încă o dată, ştiu că poate vi se pare dur, dar asta este realitatea. Domnul Orban nu a făcut nimic pentru bucureşteni în calitate de viceprimar şi îmi este foarte greu să cred că va face pentru români în calitate de premier. Cu băutură şi cu mandolină nu se rezolvă nimic. Atât poate omul, aşa spun toţi cei care l-au cunoscut, aşa spun toţi cei care au lucrat cu dumnealui: nu are alte preocupări, nu are nicio pregătire în niciun domeniu. Orban este egal cu Dragnea”, a atacat Firea. Ea a adăugat că Orban a declanșat jihadul împotriva ei.

Premierul a fost mai concis și a apreciat că toată activitatea primarului este egală cu zero: „Cine seamănă vânt culege furtună. Dacă ați băgat sute de milioane în niște societăți ale primăriei care nu fac nimic nu e de mirare că dacă stai și realizezi rezultatele mandatului sunt egale cu zero”.

În această săptămână va începe jihadul și în tabăra USR PLUS. Adepții lui Dacian Cioloș din USR vor ignora decizia USR București și candidatul Alianței va fi Vlad Voiculescu.