Gabriela Firea, promisiuni legate de fondurile pentru Capitală: Putem aduce și mai mult

Gabriela Firea, promisiuni legate de fondurile pentru Capitală: Putem aduce și mai mult Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Gabriela Firea susține că a reușit să atragă fonduri de peste un miliard de euro la Primăria Capitalei. Totodată, candidata susținută de PSD în această cursa pentru un nou mandat, a precizat că va aduce mai mulți bani pentru investiții.

Gabriela Firea, despre fondurile atrase la Primăria Capitalei

Recent intrată în cursă, aceasta a subliniat că are în plan extinderea rețelei de metrou. De asemenea, Gabriela Firea susține că ar putea atrage mai multe fonduri europene pentru proiecte de interes ale bucureștenilor.

„Echipa social-democrată a adus 1 miliard de euro fonduri europene nerambursabile în București. În echipă, alături de colegii noștri din Parlamentul European, putem aduce și mai mult! Acești bani sunt o șansa pentru a face comunitățile, din toată România, mai prietenoase cu oamenii. Voi milita pentru atragerea de fonduri nerambursabile și după alegerile din 9 iunie, așa cum am făcut în mandatul anterior când primele vizite au fost la Bruxelles, la Parlamentul European.

Relația dintre București, România și Uniunea Europeană este esențială și avem un profit enorm până acum, peste 1 miliard de euro în Capitală și aproape 70 miliarde de euro la nivel național”, a transmis Firea.
Gabriela Firea

Gabriela Firea. Sursa foto: Dreamstime

Planuri pentru un nou mandat

Candidata social-democrată a explicat că extinderea rețelei de metrou din București va reprezenta o prioritate dacă va câștiga cursa. Gabriela Firea susține că aceasta ar fi soluția ideală pentru fluidizarea traficului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Asta putem să o facem cu fonduri europene, cu fonduri naționale, cu sprijinul primului-ministru, al europarlamentarilor noștri, sprijinul Ministerului Transporturilor”, a mai spus candidatul susținut de PSD.

Gabriela Firea, despre proiectele pentru care a atras fonduri europene

Pe lângă proiectul de extindere a rețelei de metrou, candidata PSD are și alte proiecte pe listă. Printre acestea se numără construcția Sălii multifuncționale, precum și reabilitarea, consolidarea și modernizarea sediilor teatrelor, instituțiilor de spectacol și a instituțiilor de cultură din București.

Recent, aceasta a readus în prim plan și proiectele pentru care a atras fonduri europene în perioada mandatului.

Metrou

Sursa Foto: Arhiva EVZ

„Mult discutatele sume pentru rețele de termoficare. Da, 300 de milioane de euro obținuți de echipa social-democrată la primărie. De asemenea, stația de epurare Glina, cel mai mare proiect de mediu din această zonă a Europei, aproape 400 de milioane de euro. Arcul de Triumf, reabilitat pe fonduri europene. Observatorul astronomic, dar aș adăuga aici și ce am obținut noi, ca echipă social-democrată, faptul că medici și asistente din Bucureștti, de la spitalele din subordinea Capitalei, s-au perfecționat cu fonduri europene în spitale din Europa și au venit acasă mai bine pregătiți, tocmai pentru a-i însănătoși pe români, pe bucureșteni”, a mai spus Gabriela Firea. 

 

* Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF 41240002