Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea, detalii despre pasajul Doamna Ghica: Nicușor Dan să le spună bucureștenilor de ce nu e gata. E festival printre „groparii Capitalei”!
Gabriela Firea, detalii despre pasajul Doamna Ghica: Nicușor Dan să le spună bucureștenilor de ce nu e gata. E festival printre „groparii Capitalei”!

Gabriela Firea, detalii despre pasajul Doamna Ghica: Nicușor Dan să le spună bucureștenilor de ce nu e gata. E festival printre „groparii Capitalei”!

Gabriela Firea a comentat ultimele evoluții de pe șantierul pasajului Doamna Ghica din București susținând că meritul aparține celor care au lucrat la proiect până în septembrie 2020. Fostul primar general acuză conducerea Primăriei că a întârziat proiectul.

„Dar ce vuiet e pe rețelele sociale! E festival printre “groparii Capitalei”! Au reușit, după doi ani, să aducă primele bucăți din tablierul metalic la Pasajul Doamna Ghica și sunt în stare să lanseze și artificii. Ar face orice să-și lege imaginea de proiect și să-i facă pe bucureșteni să creadă că datorită lor se construiește pasajul. Nu, ei au un singur “merit”: din cauza lor s-au pierdut 2 ani, iar șoferii care au trecut prin zonă s-au chinuit”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Firea mai spune că întârzierea a fost provocată de majoritatea USR-PNL-PMP.

„Mult mai bine ar fi ca Nicușor Dan și acoliții săi, în special necunoscuții care își fac imagine pe spinarea muncii altora, să le spună bucureștenilor de ce nu e gata încă acest pasaj, nu să se laude că au mai avansat un metru în doi ani! Pasajul Doamna Ghica nu este finalizat și în zonă este tot aglomerație pentru că actualul primar general și majoritatea USR-PNL-PMP s-au încăpățânat să închidă o companie municipală implicată direct în proiect, cea de Consolidări, și a ținut aproape de faliment Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul principal”, a adăugat Gabriela Firea.

Ea acuză conducerea Primăriei că a comandat tablierul metalic în străinătate deși putea fi fabricat în România. Ca urmare, pasajul nu va fi gata nici anul acesta, este concluzia Gabrielei Firea.

„Mai grav e altceva, pasajul Doamna Ghica nu e gata nici anul acesta. Poate la anul pe vremea asta să se poată circula. Este strigător la cer pentru că știu cât s-a muncit în mandatul meu de primar general la acest proiect și ce delăsare a fost după. Știu și bucureștenii cum s-a muncit până noaptea târziu, cu eforturi financiare mari, și câte luni s-a stat după ce a ajuns Nicușor Dan primar. Ca să fie clar, Pasajul Doamna Ghica este meritul specialiștilor din Primăria Capitalei și a celor care au lucrat în două companii municipale până în Septembrie 2020. Ce a urmat după noi este doar bătaie de joc, este clar că Nicușor Dan ar fi oprit definitiv și acest șantier dacă ar fi avut cum”, a precizat Gabriela Firea.

(sursa: Mediafax)