Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, arată că problema termoficării din București s-a rezolvat prin înființarea Companiilor Termoenergetica și Energetica Sevicii. Mai mult decât atât, Firea îi critică pe consilierii USR și PNL, care nu au votat proiectul. Lista a fost publicată pe pagina sa de Facebook.

„USR vrea frig în case!
USR a blocat salvarea termoficării!
USR vrea avarii și țevi sparte!

Azi am făcut un pas mare pentru salvarea sistemului de termoficare, abandonat aproape 30 de ani. Am propus, iar Consiliul a votat înființarea Companiilor Termoenergetica și Energetica Servicii, care vor asigura continuitatea livrării de apă caldă și căldură, vor reabilita conductele vechi de 50 de ani, vor prelua cei peste 3000 de angajați ai RADET și vor atrage fondurilor europene.
Iată, însă, lista rușinii termoficării din București! Lista celor care vor ca bucureștenii să înghețe în casă! 

Lista celor care pun mai presus de cetățeni interesul politic meschin:
 

PNL: Cătălin Deaconescu, Ciprian Ciucu
PMP: Ion Poșircaru
USR: Wring Roxana Sanda, Ciceală Ana-Maria, Berceanu Octavian, Gâdiuță Alexandru Valeriu, Marinescu Sorin, Teodor Raluca Nicoleta, Arsu Alin, Bumbar Marian, Munteanu Cristian, Radu Elena, Stroe Bogdan Cristian, Țugui Matei Ion, Coțofană Liviu Alin, Ivan Florin, Grigorescu Florin (USR)

Voturile necesare proiectelor salvatoare provin de la consilierii PSD (24), ALDE (4), PNL (6) și PMP (3), cărora le mulțumesc public pentru că au înțeles să lase la o parte luptele și orgoliile politice atunci când este vorba despre o problema vitală pentru bucureșteni.

Așa cum vă spuneam, nu toți consilierii generali au manifestat aceeași responsabilitate față de cei care i-au ales și au continuat să aibă aceeași atitudine obstrucționistă, pe care o au de doi ani și jumătate, demonstrând o dată în plus că scopul lor este să se opună prin orice mijloace și cu orice consecințe tuturor proiectelor inițiate sau susținute de mine în calitate de Primar General.

Sunt convinsă că oamenii nu pot fi păcăliți și că cei care seamănă vânt în cei patru ani de mandat vor culege furtună la următoarele alegeri.”