Gabriel Oprea a fost întrebat de jurnalişti în Timişoara dacă se va ajunge la supunerea la vot în Parlament a unei eventuale cereri DNA de încuviinţa începerea urmării penale faţă de premierul Victor Ponta.

"În momentul în care vom afla – încă nu ştim ce se află în dosar, am dat şi noi nişte date generale -, întotdeauna UNPR a votat pentru Justiţia din România, asta am făcut întotdeauna. Dar, încă o dată, vorbim de Constituţie, vrem şi noi să ştim ce se întâmplă acolo. Cred că am spus foarte clar punctul de vedere", a declarat Gabriel Oprea, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a subliniat faptul că a sprijinit întodeauna guvernele din care a făcut parte şi pe preşedintele României, susţinând că România nu trebuie să intre într-o criză politică. În opinia sa, continuarea guvernării aduce stabilitate politică şi economică României.

"Întotdeauna am sprijinit Guvernele din care am făcut parte, l-am sprijinit şi pe preşedintele României (…) – mai ales într-o perioadă, şi aici mă pricep puţin, pentru că am jobul acesta pe securitate naţională, în care este un climat destul de sensibil, aş putea spune complex şi complicat de securitate regională mai ales, cu ce se întâmplă în Ucraina, cu ce s-a întâmplat în Franţa. Eu cred că România nu trebuie să intre într-o criză politică şi cred că acest lucru, continuarea guvernării, aduce stabilitate economică şi politică României. Referitor la cum comentează domnul Victor Ponta, mă gândesc că a comentat şi comentează; noi nu comentăm", a afirmat vicepremierul.