Evenimentul Zilei > Politica > Gabriel Leș, lămuriri cruciale despre conducerea armatei. Discordia dintre Președinție și MApN atinge noi cote
Gabriel Leș, lămuriri cruciale despre conducerea armatei. Discordia dintre Președinție și MApN atinge noi cote

Gabriel Leș, lămuriri cruciale despre conducerea armatei. Discordia dintre Președinție și MApN atinge noi cote

Ministrul Apărării Gabriel Leș a intrat în legătură directă, prin telefon, în emisiunea „100 de minute” prezentată de către Alessandra Stoicescu. Acesta a vorbit despre discordia dintre Administrația Prezidențială și Ministerul Apărării Naționale. Acesta afirmă că este dispus la un compromis și la o discuție așezată cu președintele Klaus Iohannis pentru a pune capăt crizei.

Redăm declarațiile lui ministrului Gabriel Leș:

„Din punctul nostru de vedere, am precizat că acest decret a fost emis ilegal. Prin suspendarea acestuia, avem parte de recunoașterea faptului că ce am spus noi e adevărat. Ce vreau să vă spun acum e faptul că propunerea trimisă acum trei săptămâni pentru CSAT a fost cea pentru locțiitor. După ce instanțele se vor pronunța și vom avea o decizie finală a instanței, vom trimite o nouă propunere.

Judecătorul ne cerea, printre alte două solicitări, o înțelegere amiabilă între Administrația Prezidențială și Ministerul Apărării. Nu am primit un răspuns de la președinte. 

Sunt un adept al dialogului. Până în 28 decembrie nu am crezut că vom ajunge la o așa situație. Este regretul meu că a adus MApN într-o luptă politică. Din punctul meu de vedere, dacă aș putea avea o discuție așezată cu președintele, aceste procese în instanță s-ar putea opri. În caz contrar, ne vom apăra.”