Gabor Kiraly, debutant la 40 de ani

Gabor Kiraly, debutant la 40 de ani

Gabor Kiraly a intrat în istoria Campionatului European, după ce a fost titular în poarta Ungariei, la meciul cu Austria (scor 2-0).

 La 40 de ani, maghiarul a debutat la un turneu final și a devenit cel mai bătrân fotbalist care apare pe un teren de fotbal la CE. Gabor a adunat 104 partide în naționala țării sale, pentru care joacă din 1998.

Ungaria, victorie după 30 de ani de așteptare

Goalkeeperul a început să joace fotbal în tricoul echipei Haladas și de-a lungul carierei a mai trecut pe la Hertha Berlin, Crystal Palace, West Ham United, Aston Villa, Burnley, Bayer Leverkusen, Munchen 1860 și Fulham. De anul trecut, Kiraly a revenit la Haladas. Bucuria lui Kiraly a fost amplificată și de faptul că Ungaria a revenit în fotbalul mare, după o pauză de 30 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima dată naționala din țara vecină a jucat la Campionatul Mondial din Mexic 1986, acolo unde a câștigat un singur meci, contra Canadei, scor 2-0.

Prima participare la un Euro cu grupe

În ceea ce privește Campionatul European, Ungaria se află practic la debut, pentru că nu s-a calificat niciodată la un turneu, începând din 1980, anul în care competiția a fost reformată în sistemul cu două grupe a câte patru echipe.