Re>patriot, proiect lansat în urmă cu un an de RBL, prin participarea voluntară şi cu fonduri proprii a peste 30 de antreprenori români, continuă cu noi obiective. Printre acestea cele mai importante sunt Gala Repatriot si  organizarea anuală a unui Summit al Diasporei . Gala Repatriot face parte campania de strângere de fonduri cu scopul de a da amploare proiectului şii va avea loc  pe 17 martie Ca o avanpremeieră a licitaţiei, Mircea Tudor, fondator MB Telecom şi inventator român premiat la Geneva, a oferit 10.000 de euro pentru racheta din anii 70 a lui Ilie Nastase, donată proiectului Re>patriot  de Dragoş Dinu, CEO al Ţiriac Holding.

La licitaţia de la Gală se vor putea licita printre altele obiecte sau experienţe cu Simona Halep, Horia Tecău, Felix Pătrăşcanu, Dragoş Anastasiu, Mihai Marcu, Gabi Szabo, Mircea Lucescu, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Ion Ţiriac etc.

Re>patriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat lansat de Romanian Business Leaders în urmă cu un an şi-a îndeplinit cel mai important obiectiv pe care şi l-a propus la lansare: determinarea statului să accepte că Diaspora este o prioritate naţională. În 23 februarie, anul curent, preşedintele Klaus Iohannis şi primul ministru Dacian Cioloş au declarat Diaspora prioritate naţională în contextul conferinţei „Diaspora românească – Vector de dezvoltare”, se arată într-un comunicat de presă.

“Repatriot nu mai este un proiect obişnuit, este o mişcare, o luptă continuă pentru noi şi copii noştri. Noi nu am făcut decât să catalizăm mai multe forţe şi-mi doresc ca în fiecare zi să câştigăm noi soldaţi în această acţiune de unificare. Steagul a fost ridicat deja şi de Preşedinte şi de Primul Ministru. Noi suntem soldaţi ai acestei cauze. Dezvoltarea tehnologiei şi internetului ne ajută în această misiune. Autostrăzile comunicaţionale care ne leagă cu lumea întreagă vor aduce românii mai aproape de ţară”, a spus Marius Bostan, iniţiatorul proiectului şi Ministrul Comunicaţiilor, în cadtul evenimentului Re>patriot .