Ca principală metodă de acțiune hoții  profită de faptul că turiștii lasă ușa de la balconul camerei de hotel deschisă și pătrund fără probleme înuntru. “Din păcate există persoane cu un tupeu fantastic care, inclusiv pe timpul nopții, profitând de faptul că turiștii dorm, intră în camera de hotel și fură de obicei telefoane portofele sau borsete”, explică Ciprian inspectorul șef adjunct al IPJ Constanța. Față de anii trecuți, furturile din hoteluri si de pe plajă au scazut cu 5,6%.

Comisarul șef Aurel Călin, de la Direcția Investigații Criminale din Poliția Română, susține că nu mai e ca pe vremuri când hoții se mutau pe litoral în timpul sezonului estival: “Nu mai sunt atât de multe cazuri pentru că hoții s-au specializat și ei urmăresc să extragă sume mari de bani, nu chilipiruri, cum se mai întâmplă acum când se fură un telefon de pe plajă. Lucrurile sunt mult mai bine organizate. Sunt plaje private, sunt urmărite mai bine, sunt oameni de pază, lucrurile stau altfel, nu mai aceleași realități. Și, pur și simplu, oamenii nu mai țin foarte mulți bani la ei, folosesc carduri, s-au schimbat condițiile.”  

Chiar și turiștii par să fi devenit mai atenți cu bunurile lor. O familie din Călărași, aflată în vacanță la Mamaia, a declarat, pentru EVZ, că poartă bunurile de preț, asupra lor, în permanență. Iar pe plajă, cearșaful este păzit de unul dintre ei când ceilalți intră în apă. Polițiștii recomandă turiștilor să folosească sistemele de climatizare și să închidă ușile și geamurile camerelor de hotel, când pleaca la plajă sau în timpul nopții. Iar bijuteriile si sumele mari de bani  să și le păstreze în caseta de valori de la recepția hotelului.

 

Te-ar putea interesa și: