Nord-coreenii care se pregătesc pentru sosirea furtunii tropicale Khanun au fost informați că „principala lor prioritate” ar trebui să fie „punerea în siguranță” a portretelor de propagandă ale dinastiei Kim.
Fotografiile actualului dictator nord-coreean, Kim Jong-un, precum și ale tatălui său Kim Jong-il și ale bunicului Kim Il-sung trebuie să fie expuse în toate casele și birourile din țară.
Cei care deteriorează imaginile membrilor dinastiei, chiar și din greșeală, pot fi executați.
Nord-coreenii au fost, de asemenea, îndemnați de Rodong Sinmun, ziarul oficial al Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la putere, să depună toate eforturile pentru a proteja statuile, monumentele și picturile murale ale liderilor lor răspândite în întreaga țară.
După ce a lovit Japonia săptămâna trecută, joi, Khanun a ajuns în Coreea de Sud, unde a ucis o persoană.
Furtuna tropicală a ajuns mai întâi pe coasta de sud-est a peninsulei și a urcat spre Seul.
Sosirea lui Khanun a provocat evacuarea a peste 10.000 de persoane și a declanșat haosul în domeniul călătoriilor, sute de zboruri și trenuri fiind anulate.
Orașul Daegu, situat în sudul țării, a fost complet scufundat, iar alte zone au fost afectate de inundații și alunecări de teren provocate de ploile abundente și de vânturile puternice.
Coreea de Sud a fost deja afectată luna trecută de ploi torențiale și inundații fulgerătoare, care au provocat moartea a peste 40 de persoane.
Furtuna Khanun, așteptată să lovească Coreea de Nord
Khanun, care se așteaptă să se deplaseze dinspre Coreea de Sud spre Coreea de Nord, ar putea aduce devastarea totală în RPDC, afectată de o infrastructură slabă și veche și de despăduriri, ceea ce o face mai vulnerabilă la inundații.
În plus, se crede că țara se află din nou în pragul foametei, potrivit unor rapoarte făcute de nord-coreenii curajoși, iar un astfel de dezastru natural ar putea avea consecințe devastatoare asupra populației.
Agenția de știri de stat nord-coreeană KCNA a afirmat, înainte de sosirea furtunii tropicale, că „toate sectoarele și unitățile” din țară „desfășoară o campanie dinamică pentru a face față climatului anormal dezastruos”.
Atenția atrasă asupra imaginilor dinastiei Kim, care a început să conducă Coreea de Nord la crearea sa în 1948, pe fondul unei potențiale crize naționale, poate fi explicată prin cultul personalității existent în națiune.
Andrei Lankov, profesor la Universitatea Kookmin, a declarat pentru NK News că fotografiile și statuile lui Kim Jong-un și ale familiei sale nu sunt simple imagini, sunt „simboluri religioase sacre, în esență icoane”. Sursa: express.co.uk