Evenimentul Zilei > Actualitate > Furtună de coșmar. În câteva ore, iarna a blocat drumurile. S-a închis autostrada!
Furtună de coșmar. În câteva ore, iarna a blocat drumurile. S-a închis autostrada!

Furtună de coșmar. În câteva ore, iarna a blocat drumurile. S-a închis autostrada!

Informații de ultimă oră transmise de Poliția Română arată că furtuna violentă de zăpadă care a debutat miercuri seara a cauzat închiderea mai multor drumuri naționale dar și a autostrăzii A2, București-Constanța. În doar câteva ore, traficul a fost blocat în mai multe județe. În plus, autoritățile din județele Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila au decis suspendarea cursurilor de învățământ.

În primele ore de la debutul furtunii anunțate de meteorologi, Poliția Română a anunțat că sunt probleme serioase în trafic pe raza județelor Vâlcea, Harghita, Suceava, Bihor, Prahova, Constanța,Tulcea, Brăila și Botoșani.

Un anunț de ultimă oră precizează că, începând cu ora 23.30, se închide circulației rutiere Autostrada A2, București-Constanța, de la kilometrul 10+600 de metri la kilomtrul 143.

De asemenea, pe DN2/E85, traficul a fost restricționat către Buzău.

DN 1A a fost blocat, miercuri seara, la km 151, în zona Cheia, județul Prahova. Din cauza viscolului au căzut mai mulți copaci. S-a instituit restricție totală de trafic pe direcția către Brașov din zona km 115, Vălenii de Munte.

Începând cu ora 16.00, se circula în condiții de iarnă și pe Valea Oltului,  DN7 la km 230, pe raza localității Câineni, județul Vâlcea, limită cu județul Sibiu.

O oră  mai târziu, A2 București – Constanța, între kilometrii 100(Drajna) și 144(Fetești) din cauza vântului puternic, panourile antiorbire de pe parapeții medieni au fost smulși și au ajuns pe suprafața de rulare. Nu au fost înregistrate victime. De asemenea au fost anunțati șefii de district sa intervină de urgență.

După ora 17.00, traficul rutier a fost  închis, în județul Harghita, pe DN12C Gheorghieni – Lacu Roșu, între kilometrii  km 5 – 32 și  pe DN 13B, între localitățile Bucin și Praid, din cauza  căderilor de copaci pe partea carosabilă, până la remedierea situației.

La ora 18.50, pe DN 17, în pasul Tihuta se circula în condiții de iarnă. Un TIR a derapat din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

IPJ Harghita a anunțat că, începînd cu ora 18.30, s-a închis DN13B, între kilometrii 3 și 33, p drumul Praid- Gheorgheni, din cauza  căderilor de copaci pe partea carosabila, până la remedierea situației.

Tot în județul Harghite, începînd cu ora 19,00, s-a închis DJ 125, pe distanța km 12 – 20, între Sindominic și Balan, din cauza  căderilor de copaci pe partea carosabila, până la remedierea situației.

La ora 20.00, Poliția Română a anunțat că, în județul Bihor, traficul rutier a fost blocat pe DN1H, între localitățile Aleșd și Nușfalău, la kilometrul 20+300 de metri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Zeci de copaci doborâți de vânt în București

În intervalul orar 17.00-21.00, la nivelul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență București-Ilfov au fost gestionate 59 de intervenții generate de fenomenele meteo.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE