Lucrarea intitulată „Tete D’Arlequin” a fost descoperită la rădăcina unui copac, într-un sat din Tulcea, de unde a ajuns la DIICOT. Potrivit procurorilor, sâmbătă, „două persoane, de cetățenie olandează, s-au prezentat la Amabasada Olandei din București cu un tablou”. Cei doi au declarat că au găsit tabloul pe teritoriul României, anunțând despre acest fapt autoritățile olandeze.

Acum, DIICOT anchetează în ce fel tabloul semnat de Picasso, în valoare de circa 800.000 de euro, a ajuns în județul Tulcea.

Este vorba despre una dintre cele șapte opere de artă furate în anul 2012 dintr-un muzeu olandez.

Atașatul pentru afaceri interne al Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar o echipă formată din procurori DIICOT. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale din IGPR  fac cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor legate de această dubioasă afacere, potrivit Știrileprotv.ro.

„Precizăm că cei șase inculpați români acuzaţi că în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 au sustras șapte tablouri semnate printre alţii, de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor”, se arată într-un comunicat DIICOT.