Evenimentul Zilei > Actualitate > FURT DE PRESĂ
FURT DE PRESĂ

FURT DE PRESĂ

Avertisment pentru cei care copiază articolele Evenimentului zilei

La numai o săptămână după ce au copiat în totalitate un articol exclusiv, publicat pe site-ul EVZ, despre cea de-a treia carte a lui Miron Mitrea, știripesurse.ro ignoră atenționările EVZ și își însușește încă un articol. Este vorba de „SCANDALUL OFIȚERILOR ACOPERIȚI ÎN JUSTIȚIE….”, pe care site-ul Evenimentului zilei l-a publicat vineri, 22 ianuarie.

O zi mai târziu, materialul identic, doar cu titlul schimbat și sub altă semnătură, apare pe site-ul înființat de jurnalistul Iosif Buble. Redactorul de la știripesurse.ro nu au avut nicio discuție prealabilă cu EVZ, iar pentru a mima deontologia citează sursa, dar la final. „Autorul” ignoră însă obligația pe care o ai atunci când ”citezi” o publicație de a te limita la știrea în sine (400-500 de semne), iar citarea sursei să fie făcută chiar de la început.

Având în vedere gravitatea situației, Simona Ionescu, redactorul șef al Evenimentului zilei,  atrage atenția că nu va mai accepta astfel de furturi jurnalistice si avertizează site-ul stiripesurse.ro că îl va acționa în justitie. „Hotii de presă, care zic că fac și ei presă, au furat din nou conținut de la EVZ. De data aceasta prezint și dovada, ca un avertisment, un ultimatum. Urmează darea în judecată.”