Evenimentul Zilei > International > Furia lui Trump. Președintele SUA nu a avut milă pentru procurorul special. Justiția din SUA, la pământ?
Furia lui Trump. Președintele SUA nu a avut milă pentru procurorul special. Justiția din SUA, la pământ?

Furia lui Trump. Președintele SUA nu a avut milă pentru procurorul special. Justiția din SUA, la pământ?

Preşedintele american Donald Trump a lansat un atac furibund la adresa procurorului special Robert Mueller la o întâlnire a conservatorilor.

În cel mai lung discurs al său ţinut de când este preşedinte, de aproximativ 2 ore, Trump a criticat investigaţia privind legătura dintre campania sa şi Rusia, scrie Agerpres.

„Aşteptăm raportul unor oameni care nu au fost aleşi”, a spus el mulţimii.

Mueller urmează să trimită, în scurt timp, raportul său procurorului general. „Din nefericire, au fost numiţi oameni nepotriviţi în câteva funcţii şi au fost lăsaţi acolo prea mult timp şi, dintr-o dată, acei oameni încearca să te elimine din motive de doi lei", a mai spus Trump. Deseori, preşedintele american a catalogat ancheta procurorului special drept „o vânătoare de vrăjitoare”.

În discursul său, Trump a făcut remarci şi despre fostul procuror general Jeff Sessions, fost director FBI James Comey, Partidul Democrat şi cei care critică apropierea lui de Coreea de Nord.

La adunarea conservatorilor din Maryland, Trump a afirmat: „Aşa am fost ales, pentru că sunt în afara scenariului… şi dacă nu mergem în afara scenariului, ţara noastră are mari necazuri, fraţilor”.

El a spus de mai multe ori că Mueller „nu a primit vreodată un vot”, nici procurorul general adjunct Rod Rosenstein, care l-a numit pe Mueller în funcţie.