Furia FEMINISMULUI și a CORECTITUDINII POLITICE a LOVIT și la CERN

Feminismul și corectitudinea politică a lovit și la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), care a suspendat luni colaborarea cu un cercetător italian care a afirmat femeile că vor să ocupe din ce în ce mai multe posturi datorită dezbaterilor pe tema parităţii.

Vineri, CERN a organizat la Geneva un atelier intitulat ''High Energy Theory and Gender'', în cadrul căruia a fost invitat şi Alessandro Strumia, cercetător italian de la Universitatea din Pisa.

Mai multe cercetătoare prezente la discuţii, mari adepte ale feminismului și corectitutdinii politice, l-au acuzat apoi pe reţelele de socializare că a făcut afirmaţii sexiste.

Potrivit AFP, citată de Agerpres, în documentul care a stat la baza prezentării sale, Strumia lasă să se înţeleagă, folosind mai multe ecuaţii şi grafice, că bărbaţii sunt supuşi unei discriminări în creştere în domeniul fizicii.

Acesta argumentează că numărul în creştere al femeilor în domenii conexe fizicii nu are legătură cu calificările acestora, ci cu înmulţirea dezbaterilor pe problematica genului şi a parităţii.

"Fizica a fost inventată şi construită de către bărbaţi, nu se intră pe bază de invitaţie", spune acesta în prezentare.

"Fizica nu este sexistă în ceea ce priveşte femeile. Dar adevărul nu are importanţă, pentru că acest lucru face parte dintr-o bătălie politică care vine din exterior. Nu ştim cine va câştiga", a adăugat omul de ştiinţă.

Într-un comunicat, CERN, condus de italianca Fabiola Gianotti, califică drept "extrem de şocantă" prezentarea acestui cercetător. Organizaţia spune că nu a ştiut înainte de desfăşurarea atelierului care va fi conţinutul prezentării şi că a retras-o din arhiva online, "în conformitate cu codul de conduită, în virtutea căruia atacurile şi insultele nu sunt tolerate."

"Diversitatea face parte din CERN şi este, de asemenea, una dintre valorile fundamentale care stau la baza Codului nostru de conduită. Organizaţia este pe deplin angajată în promovarea diversităţii şi egalităţii la toate nivelurile", se mai spune în comunicat.

Într-un al doilea comunicat, organizaţia anunţă că "a decis suspendarea cu efect imediat a cercetătorului respectiv de la orice activitate CERN, în aşteptarea unei anchete asupra incidentului de săptămâna trecută".

Organizaţia subliniază că prezentarea care a declanşat polemica era una dintre 38 de intervenţii programate în cadrul evenimentului din intervalul 26-28 septembrie de la Geneva, însă "riscă din păcate să eclipseze mesajele importante şi dezbaterile din cadrul acestui atelier".

Potrivit CERN, în ultimii 10 ani, procentul femeilor care lucrează în cadrul organizaţiei a crescut doar într-o mică măsură şi reprezintă 20% din totalul angajaţilor.