Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost aleasă în conducerea PES.

„Sunt onorată că îmi voi reprezenta colegii social-democraţii la nivel european, mai ales în contextul alegerilor europene care se vor desfăşura în mai anul viitor. Alegerile europene sunt o provocare pentru România şi pentru UE şi este datoria noastră să ne asigurăm că cetăţenii europeni au opţiuni de vot viabile şi că înţeleg politica social-democrată drept parte din soluţie. Aceasta va fi misiunea mea în cadrul PES şi pe mai departe – să promovez o politică social-democrată modernă, conectată la realităţile naţionale şi europene. Apartenenţa la cea mai puternică familie politică europeană îmi dă încredere că România poate fi cu adevărat puternică în Europa", susține Rovana Plumb.

În cadrul evenimentului au fost adoptate mai multe rezoluţii care au în vedere propunerea de soluţii concrete la problemele cu care se confruntă în prezent Europa: respectarea egalităţii de gen, susţinerea dezvoltării unui mediu şi a unei alimentaţii sănătoase, întărirea structurilor democratice la nivelul ţărilor europene, realizarea de politici de azil şi migraţie echitabile şi progresive, stimularea participării tinerilor în politică, susţinerea unui climat de pace şi prosperitate în lume, se arată într-un comunicat de presă.

Ministrul Fondurilor Europene transmite că România va fi mai apreciată dacă vor intra mai mulți social-democrați în PE.

„România va fi mai respectată dacă vom avea mai mulţi social-democraţi în Parlamentul European, care să susţină aceste probleme pe agenda europeană. Europa are nevoie de mai mulţi social-democraţi care nu şi-au pierdut reperele şi care vor pune drepturile europenilor mai presus de orice", a declarat Plumb.

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) și-a aprobat, sâmbătă, candidatul cap de listă pentru alegerile europene din 2019, olandezul Frans Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte ale Comisiei Europene, în cadrul uni congres care are loc la Lisabona, în Portugalia, scrie Agerpres.

Timmermans speră să îi succeadă în funcţie actualului preşedinte al CE, Jean-Claude Juncker, după alegerile care vor avea loc în luna mai.

În vârstă de 57 de ani, Timmermans a fost fără concurenţă în cursa pentru candidatura PES, după ce un alt potenţial nominalizat, slovacul Maros Sefcovic, s-a retras înainte de vot.

Te-ar putea interesa și: