Frunda: PSD şi PNL au răbdare să aştepte UDMR până la Congres

Frunda: PSD şi PNL au răbdare să aştepte UDMR până la Congres

Semnalele conducerii UDMR de continuare a colaborării cu PDL sunt temperate de senatorul Gyorgy Frunda care susţine că are "rezerve serioase" faţă de coabitarea în Coaliţie şi cere o decizie clară la Congresul de la finalul lui februarie al Uniunii. Mai ales că, spune el, PSD şi PNL au răbdare să aştepte UDMR-ul până atunci.

Potrivit lui Frunda, prezenţa UDMR alături de PDL trebuie condiţionată de respectarea unor termene privind relansarea economică, puncte ce ar trebui să se regăsească în protocolul Coaliţiei. "Ca să creşti economic, guvernul tău trebuie să facă ceva, vreau să văd acest lucru. Dacă va exista o foaie de parcurs cu termene clare de relansare economică, atunci trebuie să rămânem la guvernare, dacă acestea se împlinesc. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci trebuie să ieşim de la guvernare", a spus Frunda.

El a precizat că o decizie în acest sens trebuie luată la Congresul UDMR şi a insistat pentru păstrarea uşilor deschise pentru PSD şi PNL cu care Uniunea ar putea găsi o soluţie referitoare la drepturile minorităţilor. "Pentru noi este de importanţă vitală dialogul cu PSD şi PNL. (…) Din câte ştiu, conducerea PNL şi cea a PSD au această răbdare a dialogului viitor, trebuie hotărât după Congresul UDMR, în funcţie de decizia Guvernului", a spus el. "FIDESZ e la ora actuală împotriva UDMR" Potrivit lui Frunda, prezenţa UDMR alături de PDL trebuie condiţionată de respectarea unor termene privind relansarea economică, puncte ce ar trebui să se regăsească în protocolul Coaliţiei. "Ca să creşti economic, guvernul tău trebuie să facă ceva, vreau să văd acest lucru. Dacă va exista o foaie de parcurs cu termene clare de relansare economică, atunci trebuie să rămânem la guvernare, dacă acestea se împlinesc. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci trebuie să ieşim de la guvernare", a spus Frunda. Liderul PSD Victor Ponta nu exclus ca UDMR și chiar o parte a PDL să dea o mână de ajutor opoziției la o moțiune de cenzură care să dărâme guvernul Boc. Ponta a spus că fără aceste ”contribuții” liberalii și social-democrații ar vinde doar ”iluzii” că răstoarnă puterea, neavând voturile în parlament necesare acestei mutări.

Ne puteți urmări și pe Google News