Cei care au acasă un animal de companie obișnuiesc să le dea animăluțelor și alte tipuri de alimente, nu doar cele special dedicate lor. Printre acestea, sunt inclus și fructele, însă e bine de știut că nu toate au un efect benefic pentru sănătatea lor, la fel cum au pentru noi.
Specialiștii au subliniat că există anumite fructe care trebuie să fie evitate când vine vorba despre alimentația animalelor noastre de companie. Astfel, un fruct sau un aliment cu o cantitate mare de zahăr le poate provoca indigestie sau un anumit tip de gastrită câinilor noștri.
Ce fructe nu-i poți da niciodată câinelui tău
Specialiștii spun că nu trebuie să le dai animalelor tale portocală, lămâie sau grapefruit. Acestea pot provoca acid la stomac, fiind foarte periculoase pentru sănătatea lor.
De asemenea, de evitat sunt și strugurii în cantități mari, pentru că aceștia conțin o substanță dăunătoare pentru animalul nostru, mai ales în cazul oaselor. Strugurii au cantități mari de otravă și cianură pe care animăluțele nu au capacitatea de a o digera ușor.
Și coacăzele sunt de evitat. Acestea pot provoca stări de rău animalelor noastre și, mai mult, aceste fructe le pot provoca leziuni renale ce duc, în cele din urmă, la complicații și mai grave, potrivit playtech.ro.
Cum să ai grijă cât mai bine de animalul tău
Și modul în care îți crești animalul contribuie la sănătatea lui. Înainte de a lua decizia de a cumpăra sau adopta un câine sau o pisică trebuie să ții cont de mai mulți factori.
În primul rând, asigură-te că animalul are suficient spațiu pentru a face mișcare. Plimbările unui câine, spre exemplu, nu trebuie considerate doar ocazii de a urina. Oferă-i un loc numai pentru el, acolo unde el se poate retrage și simți în siguranță. De asemenea, oferă-i din timpul tău și joacă-te cu el. Joaca este o parte naturală a activității fizice a unui câine și ajută la dezvoltarea psihologică a acestuia.
Atunci când vorbim despre hrana animalului nostru, e important să discutăm cu medicul veterinar mai întâi și să îl hrănim așa cum spune acesta. Mai mult, dacă dorești să îi schimbi hrana, fă acest lucru ușor, cu o perioadă de tranziție de o săptămână, amestecând hrana veche și cea nouă în proporții diferite.