Frigiderul tău nu răcește? Ce este de făcut?

Frigiderul tău nu răcește? Ce este de făcut?Sursa foto Arhiva EVZ

Avem cu toții un frigider sau o combină frigorifică acasă. Aparatul pe care îl ținem conectat cel mai mult la curent electric și aparatul pe care îl folosim cel mai mult. În aceste condiții, ciudat este să NU avem probleme deloc cu el sau cu funcționarea și întreținerea sa.

Ni s-a întâmplat tuturor la un moment dat. Ne dăm seama că frigiderul nu răcește suficient sau poate deloc atunci când introducem alimente sau o simplă sticlă de apă și după ore continuă să aibă aceeași temperatură. În plus, nu ne lovim doar de faptul că frigiderul nu mai răcește, ci apare și un miros urât în interior.

Combine frigorifice, EMAG oferte

Frigiderul meu nu răcește. Poate fi reparat sau va trebui să cumpăr unul nou? De ce frigiderul meu  nu răcește, dar îngheță ? Ce pot face când  frigiderul nu este suficient de rece? Avem soluția pentru aceste îndoieli și, cel mai bine, vă oferim câteva instrucțiuni, astfel încât să puteți localiza cu ușurință defecțiunea frigiderului:

Primul punct de luat în considerare este să detectezi dacă frigiderul nu răcește, dar congelatorul îngheață sau invers. Logic va trebui, de asemenea, să verificăm dacă frigiderul este conectat (vom încerca să conectăm un alt aparat pentru a vedea dacă nu funcționează nici acesta și problema să fie de la priză), dacă becul funcționează, dacă motorul continuă să facă zgomot și dacă ventilatorul este în stare perfectă. Dacă apare oricare dintre aceste probleme, s-ar putea să fie din cauză că a sărit o siguranță diferențială. De asemenea, va trebui să excludem faptul că nu am lăsat ușa frigiderului deschisă.

Dacă frigiderul nu răcește, dar congelatorul îngheță:

În cazul celor mai moderne frigidere, acestea sunt în general frigidere No Frost, deci trebuie să avem în vedere că congelatorul generează frig uscat și acest lucru îl face să ajungă în compartimentele frigiderului acționate de un ventilator care se află în zona evaporatorului.

Acest ventilator (dacă aveți doar unul) se află în congelator, așa că va trebui să vedem dacă funcționează corect. Dacă observăm că ventilatorul funcționează, va trebui totuși să verificăm dacă conductele care leagă congelatorul de frigider nu sunt obstrucționate. Toate acestea se datorează faptului că gheața poate bloca ventilatorul și o modalitate foarte simplă de a ști acest lucru este dacă observăm că din frigiderul nostru se scurge apă (în acest caz ar trebui să chemăm un tehnician).

Dacă este un frigider ciclic, cu îngheț, cu un singur motor și verificăm dacă motorul nu răcește și nici nu se aude, ne asigurăm dacă există curent. În acest caz, cel mai probabil este ca termostatul să fi eșuat. Un alt caz ar fi ca frigiderul să nu răcească și, dacă motorul funcționează, în acest caz ar putea fi o scurgere de freon.

Dacă frigiderul nu răcește și nici congelatorul nu îngheață

Pentru a evita să ni se întâmple și să nu avem problema că frigiderul nu răcește și nici congelatorul nu îngheață, vă vom oferi câteva recomandări, astfel încât frigiderul să vă ofere cele mai bune performanțe:

- Obișnuiti-vă să verificați temperatura

- Dacă este un frigider No Frost, efectuați curățarea periodică (se recomandă la fiecare 2 luni). În acest fel ne vom asigura că frigiderul nostru răcește corect și nu crește consumul de energie.

- Așezați frigiderul într-un loc potrivit. Cu alte cuvinte, evitați să îl așezați într-un loc în care există lumina soarelui foarte directă.

- Separați partea din spate a frigiderului de perete. Motivul este că frigiderele au nevoie de o ventilație bună, în caz contrar înghețarea ar fi slăbită. Vorbim despre 20 cm. Un alt punct de reținut este să păstrați curate orificiile de aerisire care oferă frigiderului o ventilație optimă.

- Nu depozitați alimente fierbinți în frigider. Se recomandă ca acestea să fie la temperatura camerei.

În caz contrar, este posibil să auzim un sunet în interiorul congelatorului. Un fel de „clac”de scurtă durată și repetitiv. Acest lucru ar putea explica schimbări bruște de temperatură pe care le au frigiderele la un moment dat. Acest lucru se datorează ruperii sau dilatării gheții. În acest caz, ar fi în limita normală (nu o putem evita).

- Există, de asemenea, un alt tip de zgomot care se aude în interiorul dispozitivului, dar care dispare când deschidem ușa. Acest lucru se poate datora ventilatorului care se află în interiorul congelatorului, datorită formării de gheață pe lama acestuia. În acest caz va trebui să dezghețăm frigiderul si sa curatam.

Acum știi că dacă frigiderul tău nu se răcește, cauzele  sunt foarte ușor de detectat. Pur și simplu treceți prin eliminarea problemelor care ar putea apărea și odată detectate, evaluați dacă are o soluție ușoară sau dimpotrivă trebuie să apelați un tehnician

Ne puteți urmări și pe Google News