Michele Bell, în vârstă de 54 de ani, a solicitat sfaturi de la Jenny Lynch, astrolog cunoscut în New York, când mama ei, pe care o îngrijise de șapte ani, a murit din cauza pandemiei, în aprilie.

„M-am găsit prinsă într-un câmp energetic foarte toxic”, a spus ea pentru AFP. Pe baza datei, a locului și orei nașterii, Jenny Lynch i-a spus că anul 2021 este momentul să își realizeze visul de a trăi în străinătate.

„Mi-a dat cu adevărat indicații să mă dezvolt personal”, a spus Michele  Bell.

Astrologia este un sector foarte important în Statele Unite: aproape 30% dintre americani consideră că mișcarea stelelor și a planetelor le influențează viața, potrivit unui sondaj realizat în 2017 de Pew Research Center.

În 2018, americanii au cheltuit 2,2 miliarde de dolari pentru astrologi, mediumi și tot felul de clarvăzători, potrivit firmei de cercetare de marketing IBISWorld.

În timp ce măsurile de izolare au devenit generalizate în martie, iar mulți lideri politici au trimis mesaje contradictorii cu privire la evoluția situației, bazându-se pe modele de proiecție uneori foarte diferite, accesările site-urilor de astrologie precum Astro.com, Cafe Astrology sau Astrology Zone au crescut, potrivit companiei de analiză media Comscore.

Jenny Lynch, care cere 150 de dolari pe oră pentru a „citi” stelele, a câștigat zece noi clienți la scurt timp după ce măsurile de izolare au intrat în vigoare la New York, la 22 martie.

„Unii și-au pierdut locul de muncă și vor să știe ce îi așteaptă. Alții vor să înceapă o afacere. Mulți vor să plece în altă parte (…) Toată lumea este într-o stare de tranziție”, a declarant această femeie, astroloagă de 50 de ani, care are și clienți în străinătate.

Consultările ei se fac acum făcute online, prin Zoom, Skype sau WhatsApp, chiar dacă preferă întotdeauna să vadă oamenii în persoană.

„Este mai bine pentru că pot arăta mișcarea planetelor pe ecran. Clienții văd că este matematic, că nu inventez nimic”, a spus ea.

Anne Ortelee, o altă cunoscută astrologă din New York, estimează că veniturile ei au crescut cu 25% odată cu pandemia.

Cererea este alimentată de faptul că multe persoane au îndoieli cu privire la sfaturile liderilor politici, a spus ea.

„Te duc la locul potrivit sau încearcă să te omoare spunându-ți să te injectezi cu dezinfectant?” a spus ea, referindu-se la sfaturile confuze și uimitoare date de Donald Trump, în aprilie, pentru a combate noul coronavirus.

Dacă este să le dăm crezare,  astrologii știau că în acest an se va întâmpla o catastrofă, din cauza apropierii în ianuarie a lui Pluto și Saturn cu constelația Capricorn. Iar sosirea lui Jupiter, în februarie, a făcut situația și mai „imprevizibilă”.

O astfel de poziționare a planetelor este „foarte rară”, a spus Anne Ortelee, o femeie în vârstă de 60 de ani, cu predicții deosebit de întunecate.

Va fi o resurgență a virusului”, a spus ea. „Ceea ce am experimentat până acum va arăta ca o glumă în comparație” cu asta.

Cu riscul de a alimenta panica, ea îi sfătuiește pe americani să stocheze aliemente timp de patru luni și estimează că sosirea unui vaccin ar putea dura doi ani.

Chiar dacă companiile farmaceutice, angajate într-o cursă pentru un vaccin anti SARS-CoV-2, estimează că este posibil să reușească până la sfârșitul anului.