FRF, acuzată de şmecherii cu bilete

FRF, acuzată de şmecherii cu bilete

Federaţia Română de Fotbal este bănuită de fanii tricolorilor că „şi-a tras“ aproximativ 3.000 de bilete din cota primită de la UEFA. Speranţa suporterilor se îndreaptă către forul continental, căruia îi cer să deschidă o anchetă.

FRF este pe cale să-şi deterioreze imaginea deja pătată în atâtea alte rânduri cu un nou scandal de proporţii. Subiectul e acelaşi de ani buni: biletele de intrare la meciurile susţinute de echipa naţională de fotbal a României.

De această dată însă, scandalul va depăşi graniţele ţării noastre, fiindcă miza o reprezintă tichetele pe care UEFA le-a distribuit celor de la FRF pentru ca această instituţie să le împartă, la rândul ei, mai departe, suporterilor români.

Luni, tragerea la sorţi

Ne puteți urmări și pe Google News

Procesul începuse bine şi se părea că regula impusă de UEFA, aceea ca biletele să fie comercializate doar de FRF şi numai prin intermediul unui program computerizat, va înlătura orice suspiciune. N-a fost aşa. Prima etapă, demarată pe 28 ianuarie şi încheiată joi, a dat naştere la polemici.

Prima etapă a procesului de comercializare a tichetelor de acces la jocurile tricolorilor din Grupa C a Campionatului European a luat sfârşit joi noapte, la ora 24.00, şi, conform datelor furnizate de FRF, pe site-ul biletefotbalonline.ro s-au adunat 17.150 de cereri.

Cum numărul total al tichetelor scoase la vânzare pentru cele trei partide a fost de numai 10.724 (categoria a II-a şi a III-a), alegerea celor care vor intra în posesia biletelor se va face în urma unei trageri la sorţi organizate luni, la „Casa Fotbalului“, de la ora 12.00.

Peste 11.000 de bilete într-o singură zi?

Numai că derularea evenimentelor în ultimele zile a iscat suspiciuni, iar FRF este bănuită că ar fi oprit o parte dintre bilete (în afara celor de categoria I, rezervate pentru „familia fotbalului“, care n-au fost scoase la vânzare). Paul Zaharia, ofiţerul de presă al FRF, anunţa miercuri că au fost cumpărate puţin peste 6.000 de tichete din totalul de 10.724. După terminarea procesului, FRF a venit cu un alt comunicat, anunţând că sunt 17.150 de cereri. Astfel, după ce, timp de aproape două săptămâni, au venit pe adresa FRF doar 6.000 de solicitări, în ultima zi a procesului s-au adunat peste 17.000! Într-o singură zi, pretinde FRF, în cont a intrat contravaloarea a peste 11.000 de bilete.

Scenariul e greu de crezut şi i-a determinat pe suporterii tricolorilor să conteste cifrele prezentate de FRF. Pe site-ul petitieonline.ro a luat naştere o plângere adresată către UEFA. Suporterii bănuiesc că 3.000 de bilete nu se vor trage la sorţi, urmând să fie dosite de FRF şi cedate apoi agenţiilor de turism.

Ei cer să se cerceteze câte bilete s-au achitat, în mod special, în ziua de 7 februarie şi dacă în spatele cererilor sunt persoane care pot fi identificate, aşa cum impune regulamentul. În mod normal, cele 3.000 de tichete despre care se crede că au fost „astupate“ ar fi trebuit repuse în vânzare în perioada 12-18 februarie şi oferite publicului, după principiul „primul venit, primul servit“.

CONTROVERSĂ Mână în mână cu agenţiile de turism?

> Bănuiala că federaţia „şi-a tras“ o parte dintre bilete coincide cu informaţ iile conform cărora există agenţii de turism care au scos pe piaţă pachete în care oferă şi bilete de meci. Respectivele tichete ar fi putut fi obţinute numai de la FRF. În petiţia respectivă, suporterii solicită şi anchetarea legă- turilor dintre federaţie şi agenţia Danco Pro Communication, partener FRF.

> Cheia afacerii se află la banca Raiffeisen, unde FRF şi-a deschis un cont în care au fost plătite sumele reprezentând contravaloarea tichetelor solicitate. În cont ar trebui să existe suma de 1.336.930 de euro. Cealaltă instituţ ie capabilă să facă lumină este UEFA. Dacă forul continental va cere explicaţii, FRF va fi obligată să prezinte fiecare pas al procesului.