Evenimentul Zilei > EVZ Special > Fraudă informatică la Ministerul Justiției. O consilieră a fost dată afară după ce cazul a răsuflat
Fraudă informatică la Ministerul Justiției. O consilieră a fost dată afară după ce cazul a răsuflat

Fraudă informatică la Ministerul Justiției. O consilieră a fost dată afară după ce cazul a răsuflat

Un caz de fraudă informatică a fost depistat la Ministerul Justiției, iar persoana implicată a fost concediată.

Un caz interesant legat de o fraudă petrecută la Ministerul Justiției o vizează pe consiliera Manolache Ecaterina Irina. De fapt, este vorba despre o fostă consilieră. Pentru că ea a dispărut a doua zi după ce Antena 3 a făcut o solicitare către această instituție. Jurnalista Adina Anghelescu voia să afle cum au fost modificate anumite fișiere de pe site. Ele priveau rezultatele concursuluidin sesiunea iulie-octombrie 2017. Și implicau ocuparea a 25 de posturi vacante de personal juridic asimilat magistraților din minister. Iar numele celei menționate mai sus nu mai apărea.

Dată afară de la Ministerul Justiției, după o fraudă descoperită de jurnaliști

Din răspunsul oferit de Ministerul Justiției reiese că IT-iștii au făcut modificările la solicitarea consilierei Manolache. Sursa citată afirmă că , pentru a opri din fașă o posibilă dezvăluire publică a acestui aranjament Manolache a fost demisă. Cu o zi înainte de-a trimite răspunsul la solicitare. În comunicat se afirmă că raporturile contractuale pe care Manolache Ecaterina Irina le avea cu Ministerul Justiției au încetat la data de 26 ianuarie 2021.

Fraudă la Ministerul Justiției, fără precedent

Adina Anghelescu a remarcat că, în 30 de ani, n-a mai întâlnit un caz care să aibă corespondent cu acesta. „Faptul că i-au încheiat contractul dovedește că domnișoara a făcut trăsnăile de care spunem noi cu iz de infracțiuni informatice”. A spus jurnalista. Conform sursei citate, se cere și intervenția celor de la DIICOT. Pentru că s-a creat un precedent foarte periculos. Orie persoană angajată într-un minister poate să-și șteargă numele de pe siteurile insituțiilor oficiale fără să suporte repercusiuni.


Mutare controversată pregătită de Stelian Ion la ministerul Justiției

Cel mai mare corupt din România, scos din închisoare de Ministerul Justiției

Ministrul Justiției Stelian Ion, criticat în CSM. Judecătorii iau atitudine

Exclusiv! Judecător Dana Gârbovan, preşedintele UNJR: Ministrul Justiţiei doreşte preluarea controlului politic asupra judecătorilor

Remember 2020. Dezvăluirile EvZ despre ministrul Justiției, Stelian Ion. Casa ANL și „ecologia”