Evenimentul Zilei > International > Franța, sub terorismul Covid-19. Premierul pregătește noi reguli
Franța, sub terorismul Covid-19. Premierul pregătește noi reguli

Franța, sub terorismul Covid-19. Premierul pregătește noi reguli

„Cât timp cât nu vom avea vaccin, trebuie să oferim perspective asupra regulilor jocului”, a declarat premierul francez Jean Castex. Va trebui „să trăim cu virusul mult timp”, a spus acesta.

Premierul Jean Castex a anunțat că lucrează la „reguli” pentru Franța până la sosirea unui vaccin împotriva Covid-19.

„Atâta timp cât nu avem un vaccin, trebuie să oferim perspective asupra regulilor jocului”, a spus șeful guvernului, care a prezentat, joi, strategia până la sfârșitul anului 2020, dar lucrează și la perioada de după, eventual până vara.

„Un lucru este sigur: întrunirile festive și de familie, în sălile de petrecere nu vor mai putea relua mult timp. La fel, barurile și restaurantele care fac, de asemenea, parte din locurile cu contaminare puternică, nu vor putea fi redeschise de la 1 decembrie, spre deosebire de magazinele de jucării, de exemplu”, a explicat Castex, scrie Ouest-France.

Marcon: Următoarele zile vor fi decisive

Joi, prim-ministrul Jean Castex a considerat posibil, dacă se confirmă ușoara tendință descendentă în cazurile de coronavirus, să se ia măsuri de relaxare de la 1 decembrie „strict limitate la magazine” și pe baza unui protocol mai sever.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a scris, sâmbătă, pe Twitter,  „lupta noastră împotriva epidemiei este colectivă și zilele următoare vor fi decisive”.

În lunile următoare, „invers, telemunca va trebui să continue, pe baza unui echilibru care trebuie să fie găsit în companii pentru a evita să se ajungă la o situație de genul totul sau nimic”, adaugă Jean Castex pentru Le Monde.

Luni, laboratoarele americane Pfizer și german BioNTech au afirmat că vaccinul lor este „eficient în proporție de 90%” împotriva Covid-19, conform testului la scară mare a fazei 3, aflată în curs, ultimul pas înainte de o cerere de omologare, stârnind un val de speranță în lume.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE