Evenimentul ZileiActualitateFranța adoptă noi măsuri împotriva Omicron. Ce se întâmplă de Anul Nou

Franța adoptă noi măsuri împotriva Omicron. Ce se întâmplă de Anul Nou

Franța adoptă noi măsuri împotriva Omicron. Ce se întâmplă de Anul Nou
Franța adoptă noi măsuri pentru a limita numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 în contextul răspândirii tulpinii Omicron.

Premierul francez Jean Castex a anunţat luni, 27 decembrie, că vor fi adoptate noi măsuri menite să limiteze răspândirea celui de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus. Conform informațiilor prezentate de premier, doza booster a vaccinului împotriva COVID va fi administrată la 3 luni, iar întrunirile publice vor fi limitate. De asemenea, mai sunt prevăzute măsuri legate de prezența a muncă a cetățenilor.

Măsurile reprezintă, potrivit premierului, un răspuns la o răspândire rapidă a variantei Omicron a COVID. Astfel, guvernul restrânge intervalul pentru booster la trei luni de la patru.

Jean Castex a afirmat de asemenea că de luni şi pentru următoarele trei săptămâni, toate adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimente în interior. Pentru manifestațiile programate să se desfășoare în aer liber, limit ava fi de 5.000 de persoane.

În schimb, autoritățile franceze nu intenționează să introducă restricții de circulație pentru noaptea de Anul Nou, după cum relatează Reuters.

Premierul Jean Castex a mai precizat că va fi interzis consumul de băuturi și alimente în transportul pe distanţe lungi. De asemenea, va fi introdusă munca la domiciliu, obligatoriu, pentru cel puţin trei zile pe săptămână. Măsura va fi adoptată acolo unde acest lucru va fi posibil.

Jean Castex
sursa foto. EVZ

Franța a trecut pragul de 100.000 de cazuri pe zi

Noile restricții impuse de autoritățile din Franța vin în contextul în care sâmbătă, pe 24 decembrie, Parisul a raportat un număr total de 104.611 cazuri noi de COVID. Conform informațiilor oficiale, este pentru prima oară când Franța depășește acest nivel, de la începutul pandemiei și până în prezent. Informația a fost prezentat de agenția de știri Reuters.

La secțiile de Terapie Intensivă au fost internați un număr de 3.282 de pacienți infectați cu coronavirus, în stare gravă. În ce privește numărul total de decese provocate de COVID, acesta a ajuns la 95.513, potrivit autorităților din Franța.

Franța se închide în fața variantei Omicron, așa cum fac din ce în ce mai multe țări din Europa.


Accesează: