Francesco Giubilei: Cultura suprimării ar transforma totul într-o imagine monocromă 

Francesco Giubilei: Cultura suprimării ar transforma totul într-o imagine monocromă Sursa foto: dreamstime.com

Analistul politic italian susține că diversitatea tradițiilor reprezintă viitorul Europei

MAGYAR NEMZET (Ungaria), 4 iulie 2021 - ”Trebuie să ne opunem ca să nu devenim monocromi, și trebuie să ne opunem, în același timp, și împotriva răspândirii individualismului, altfel nu vom putea păstra bogăția și diversitatea Europei”, a declarat în cadrul emisiunii ”Vasárnapi újság” (Jurnal de duminică), difuzată de Radio Kossuth din Budapesta, analistul politic italian, Francesco Giubilei. 

Potrivit acestuia, o revoluție intelectuală ar putea remodela întregul continent care suferă acum din cauza tendințelor dominante. ”Nu trebuie dominată întreaga masă, ci acele canale prin care pot fi influențate masele. De aceasta și-a dat seama și un grup restrâns al elitei intelectuale internaționale și europene, care a câștigat constant influență în școli, la universități și în mass-media”, a mai spus Francesco Giubilei în cadrul emisiunii amintite.

Răspândirea individualismului, o problemă globală

Analistul politic italian, care este președintele unei fundații conservatoare, numită Fondazione Tatarella, iar ca profesor invitat predă la instituția ungară de dezvoltare a talentelor Mathias Corvinus Collegium (MCC) din Budapesta, a precizat că această influență  face posibil ca amintitul grup să modeleze ușor și rapid mentailitatea europeană, ceea ce va conduce spre uniformitate și monocromatism.

Pe străzile orașului Milano vezi aproape același lucruri ca în oricare alt oraș european, a mai spus Giubilei, care a menționat: O altă problemă care apare paralel cu aceasta este răspândirea individualismului. Încet ne dezobișnum să avem grijă de relațiile noastre umane, să fim împreună cu familia și să aparținem unei comunități bisericești.

Cât de mult influențează „ce este la modă” viitorul lumii

În opinia analistului politic, răspândirea culturii a suprimării azi crează deja probeme serioase în Europa. Giubilei a mai spus că el și colegii săi de la Fondazione Tatarella, care funcționează ca și o echipă de cercetare, dar ca și o platformă media, sunt de părere că diversitatea Europei trebuie păstrată și trebuie, pur și simplu, recunoscut faptul că diversitatea nu este o problemă, ci este semnul bogăției.

Însă, pentru aceasta este necesar ca omul  să ia în considerare faptele, ceea ce în comunitatea europeană azi numai este la modă, a afirmat analistul politic italian, care a amintit drept exemplu de istoria Europei Centrale, care este o istorie comună a multor  limbi, culturi, religii, este istoria multor țări care sunt atașate de propriile lor tradiții. Diversitatea trebuie înțeleasă și nu suprimată.

Giubilei a amintit ca exemplu al nepregătirii și al ignoranței de faptul că, în timp ce  în 1956 în multe țări au fost adoptate poziții pentru susținerea Revoluției ungare, cel mai puternic partid comunist italian s-a alăturat Uniunii Sovietice.

O revoluție va izbucni mai devreme sau mai târziu împotriva puterii opresive. La întrebarea dacă se va putea întâmpla acest lucru și în Europa, Francesco Giubilei a răspuns: Continentele nu au nevoie de o revoluție în sens iacobin, dar o revoluție intelectuală care să sfărâme tendințele dominante, este necesară. 

 

Traducerea: Rozália Gănciulescu/rganciu/czaharia

 

Ne puteți urmări și pe Google News