Evenimentul Zilei > Actualitate > FOTO și VIDEO. Handbalistele „tricolore” au fost premiate la Guvern. Prim-minustrul țării, optimist în privința calificării la Rio
FOTO și VIDEO. Handbalistele „tricolore” au fost premiate la Guvern. Prim-minustrul țării, optimist în privința calificării la Rio

FOTO și VIDEO. Handbalistele „tricolore” au fost premiate la Guvern. Prim-minustrul țării, optimist în privința calificării la Rio

Premierul Dacian Cioloș a premiat, astăzi, delegația României, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca.

Fiecare jucătoare a naționalei României va fi recompensată pentru succesul de la turneul final cu 60.000 lei. În schimb, „tricolorele” i-au dăruit lui Dacian Cioloș o minge și un tricou cu semnăturile lor.

În cadrul unei ceremonii la Palatul Victoria, prim-ministrul României a ținut să le mulțumească handbalistelor pentru bronzul cucerit la Mondiale și le-a transmis acestora că este convins de calificarea la Jo de la Rio: „România a demonstrat că este un nume în handbalul internaţional. Eu sunt convins că veţi merge mai departe la JO si veţi veni cu rezultate cât mai bune. Felicitări pentru toată echipa şi pentru titlul de golgheter al CM obţinut de Cristina Neagu. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce ne-aţi oferit.

România a demonstrat că obţine rezultate bune, că este un nume în handbalul internaţional, sper să se ţină cont şi de acest lucru”.

La festivitate au participat și Alexandru Dedu, președintele FRH, și Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului.