De la cerșetori, la hoți, de la o țară coruptă, la o țară din lumea a III-a. Cam asta cred străinii despre România dacă se rezumă la acțiunile prezentate de autorități peste graniță. Dacă în Italia nici nu mai ai curaj să spui că ești român, acum, dacă în SUA spui că ești de această naționalitate, te poți trezi că primești la pachet o pereche de săndăluțe impermeabile, purtate anterior de un vizitator milos, care a acceptat să doneze încălțămintea cumpărată cu doar câțiva dolari, poporului român.

Pe pancarta de la celebra cascadă Niagara, vizitată anual de milioane de turiști, stă la loc de cinste numele țării noastre. Un internaut a postat, stupefiat aceste imagini, spunând că sunt 100% reale și că asta este nivelul la care ne văd străinii. Fundația Niagara face apel la cei ce trebuie sa incalte papuci impermeabili, pentru a nu-si uda incaltarile scumpe pe timpul vizitei, să le doneze, la sfârșit, săracilor din România.

Anunțul de pe tablă spune că „sandalele donate de vizitatori vor fi trimise în România!”(dar nimeni nu le-a văzut în picioarele românilor)

Un bărbat a scris în dreptul acestor poze, cu o ironie amară: „ PRIMII PE LISTĂ! La Cascada Niagara, pentru a nu își uda pantofii, turiștii primesc sandale impermeabile. La finalul vizitei, o pancartă anunță că aceștia pot dona sandalele popoarelor nevoiașe. Priviți poza care spune multe… Așadar ne putem mândri cu ceva: că în sfârșit SUNTEM și noi PRIMII la… ceva! Care te bagi?”, a scris el.

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la granița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada. Cascada americană și Cascada vălul miresii pe teritoriul Statelor Unite și Cascada potcoavă pe teritoriul Canadei.
Adresă: Niagara Falls, NY 14303, Statele Unite ale Americii
Altitudine: 99 m
Debit: 2.400 m³/s