Evenimentul Zilei > Sport > Fotbalistul Dani Alves, acuzat de agresiune, transferat într-o altă închisoare. Motivul: Brazilianul „trebuie să aibă propria sa celulă”
Fotbalistul Dani Alves, acuzat de agresiune, transferat într-o altă închisoare. Motivul: Brazilianul „trebuie să aibă propria sa celulă”

Fotbalistul Dani Alves, acuzat de agresiune, transferat într-o altă închisoare. Motivul: Brazilianul „trebuie să aibă propria sa celulă”

Fotbalistul Dani Alves, arestat preventiv pentru presupusul viol al unei tinere la clubul de noapte Sutton din Barcelona, ​​va fi transferat într-o altă închisoare.

Cotidianul spaniol La Vanguardia a dezvăluit că brazilianul Dani Alves va fi mutat la închisoarea Brians 2, care se află la aproximativ un kilometru de complexul Brians 1 unde a fost ţinut în ultimele trei nopți. Transferul se face cu scopul ca brazilianul să aibă propria sa celulă, până acum, a împărţit cu alți deținuți celila.

Ce este diferit la centrul penitenciar Brians 2

Centrul penitenciar Brians 2 este rezervat în mod normal deținuților condamnați, dar La Vanguardia consideră că decizia de a-l muta pe Alves a fost luată pentru a evita posibile probleme mai departe. Fostul fundaș dreapta al Barcelonei a cerut încă o dată să depună mărturie pentru a oferi o nouă versiune a evenimentelor petrecute la Sutton, contrazicându-se deja în mai multe declarații anterioare.

Acuzat de viol şi în arest preventiv de vineri, fotbalistul brazilian Dani Alves a fost transferat, luni, într-o închisoare de lângă Barcelona, ​​cu celule mai mici, pentru a „garanta securitatea şi convieţuirea normală” în cadrul centrului.

Fostul jucător al clubului mexican Pumas a fost dus pentru prima dată vineri la închisoarea Brians 1, la aproximativ 40 de kilometri de marea metropolă catalană.

Dar pentru a asigura mai bine siguranţa şi buna funcţionare a pavilioanelor penitenciarelor în care locuiesc deţinuţii, autorităţile penitenciare catalane au decis să-l transfere pe jucătorul de 39 de ani la închisoarea Brians 2, alăturată celei în care se afla până atunci.

Celulele de aici se pretează mai bine pentru a găzdui deţinuţi celebri precum Dani Alves

Această închisoare găzduiește mai mulţi deţinuţi, dar clădirile în care sunt încarcerați sunt mai mici, cu o medie de 80 de deţinuţi pe unitate faţă de aproximativ 200 în Brians 1.  Această dimensiune mai mică se pretează mai bine pentru a găzdui deţinuţi celebri precum Dani Alves, au indicat surse penitenciare, asigurând că la originea acestui transfer nu a fost niciun incident.

După ce a fost supus unei evaluări de către agenţii noului centru, Alves ar urma, în principiu, să împartă o celulă cu un alt deţinut pentru următoarele zile.

Alves este acuzat de o tânără de 23 de ani că a violat-o în toaleta unui club din Barcelona, la finalul lunii decembrie. Contradicţiile din declaraţia jucătorului şi riscul de a fugi în străinătate au fost decisive în decizia judecătorului de a-l aresta preventiv, au afirmat surse care cunosc dosarul.

De când a fost reținut vineri la Brians 1, Alves a fost tratat în același mod ca ceilalți deținuți de către gardienii închisorii. Cu toate acestea, șefii Departamentului de Justiție vor să „garanteze siguranța lui” și au stabilit că cel mai bun mod de a face acest lucru este să aranjeze ca acesta să fie transferat, informează en.as.com.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: